Web Analytics
More
    Reklāma

    “Netflix”, visticamāk, tomēr pārraidīs Putina un Kremļa propagandu (papildināts)

    Jaunākie raksti

    Jau rakstījām, ka Krievijas interneta un televīzijas regulējošā iestāde “Roskomnadzor” 28. decembrī pievienojusi “Netflix” savam audiovizuālo pakalpojumu reģistram. Tajā iekļautajiem servisiem no rītdienas, 1. marta, būs obligāti jāpārraida vismaz 20 Krievijas televīzijas kanāli. Toreiz tas nebija nekas pārāk ārkārtējs, taču šobrīd situācija ir pilnīgi atšķirīga. Izskatās, ka “Netflix” nebūs citas izvēles, kā vien pārraidīt Putina un Kremļa propagandu.

    “Roskomnadzor” audiovizuālo pakalpojumu reģistrā iekļauti visi straumēšanas servisi ar vismaz 100 000 aktīvo lietotāju, piemēram, “Netflix”. Šiem servisiem obligāti jāpārraida vismaz 20 Krievijas televīzijas kanāli, piemēram, “Channel One”, NTV, Krievijas sabiedriskā televīzija OTR, Krievijas Pareizticīgās baznīcas kanāls “Spas”, Krievijas un Baltkrievijas savienotās valsts kanāls “Mir”.

    Reklāma

    Īpaši kanāls “Channel One” ir cieši saistīts ar Kremli. Tā vadībā atrodas vairāki Putinam ļoti pietuvināti personāži, kas nu visā krāšņumā tiks rādīti “Netflix”. To vidū ir, piemēram, Putina biroja priekšnieka pirmais vietnieks Aleksejs Gromovs, kura pienākumos ietilpst Krievijas propagandas un Maskavas cenzūras programmas pārraudzība.

    Jaunais saturs, ko “Netflix”, visticamāk, sāks pārraidīt jau rīt, attieksies tikai uz lietotājiem Krievijā, kas ir apmēram miljons abonentu. Tomēr tas būs milzīgs Krievijas ierocis, lai turpinātu radīt apjukumu un izplatītu dezinformāciju saistībā ar karu pret Ukrainu.

    Papildināts: “Netflix” tomēr ir reaģējis uz notiekoši krīzi Ukrainā un paziņojis, ka neievēros jaunos Krievijas noteikumus par 20 valsts televīzijas kanālu pārraidīšanu. Līdz ar to Krievijas propagandas kanāli pagaidām nepiesārņos “Netflix” saturu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rūdolfs Rancāns
    28.02.2022 18:43

    Jāgaida rītdiena. Jau kādu laiciņu ”niez nagi” atslēgt Netflix. Tagad būs ļoti labs iemesls. 🇺🇦

    Usinss
    28.02.2022 19:49

    Netflix unsubscribe. Done. Torrentu lapas pat rāda atbalstu Ukrainai. Cmon. Viņi nereklamē krievu produktus.

    Alberts Kviesis
    28.02.2022 22:31

    Nepamatoti 100+ milj. auditorijai Netflix iestājas par federācijas tirgu. Pieļauju, ka ātri pārdomās, jo pārējie 99% noteikti nepiekritīs šādai politikai

    Netflix, poshol nakuj
    01.03.2022 01:33

    Jau kaut kur bija minēts, ka tomēr nepārraidīs, bet ne tāpēc, ka pret karu, bet gan tāpēc, ka likums vēl īsti nav spēkā līdz galam, jo pagaidām tik Netflix tam atbilst, ka jātranslē tie sūdi. Nu, domājams, ka attā Netflix būs jebkurā gadījumā

    Reklāma