Web Analytics
More
    Reklāma

    Ar mērķi aizsargāt savus medijus Krievija daļēji ierobežojusi piekļuvi “Facebook”

    Jaunākie raksti

    Pašreizējo notikumu rezultātā Krievija paziņojusi, ka daļēji ierobežo piekļuvi “Facebook”. Telekomunikāciju regulators “Roskomnadzor” atklāj, ka šāds solis ir atbilde uz “Meta” uzliktajiem ierobežojumiem četriem Krievijas plašsaziņas līdzekļiem. Norādīts, ka, šādi rīkojoties, “Meta” pārkāpj Krievijas likumus, kā arī ierobežo Krievijas pilsoņu tiesības un brīvības.

    Ziņots, ka “Roskomnadzor” ceturtdien, 24. februārī, lūdza paskaidrojumu “Meta” un lika šos ierobežojumus atcelt. Pēc tam, kad uzņēmums esot ignorējis šīs prasības, Krievijas amatpersonas nolēma ierobežot piekļuvi “Facebook”. Pats “Roskomnadzor” uzskata, ka viss norisinās Krievijas likumu ietvaros. Tiek apgalvots, ka kopš 2020. gada oktobra reģistrēti 23 gadījumi, kad “Facebook” cenzē Krievijas medijus un interneta resursus.

    Reklāma

    Šajos nemiera laikos sociālie tīkli jo īpaši bieži nonāk krustugunīs, iesaistītajām pusēm cenšoties izmantot iespēju ar to palīdzību dalīties ar informāciju, kas sasniegs plašu auditoriju. Arī “Facebook” šajā visā ir diezgan ievērojami iesaistījies. Uzņēmums ne tikai ierobežojis Krievijas plašsaziņas līdzekļus, bet arī piedāvā īpašus drošības un privātuma aizsardzības rīkus lietotājiem Ukrainā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma