Web Analytics
More
    Reklāma

    “Garmin Venu 2 Plus” viedpulksteņa apskats – ko vēl vairāk varētu vēlēties?

    Jaunākie raksti

    “Garmin” neatlaidīgi turpina darbu pie jaunu sporta un viedpulksteņu sērijām. Pērn uzņēmumam ļoti labi izdevās šos abus savienot, prezentējot “Garmin Venu 2”. Jauns gads nāk ar jaunu ierīču birumu, kas nozīmē, ka mums, patērētājiem, jāgatavojas savā viedierīču garderobē ienest jaunas vēsmas. Ticu, ka “Garmin” arī šogad šajā ziņā izcēlies, piesaistot jaunus lietotājus un priecējot jau esošos, jo šī gada janvārī prezentējis “Venu 2 Plus“, “Vivomove Sport“, kā arī jauno “fenix 7” sēriju.

    Šoreiz uz testu man atsūtīts “Garmin Venu 2 Plus”, kuru lietojot ikdienā, tā vien gribas teikt: “Jā, tas ir kaut kas!”. Kāpēc tādas sajūtas un kas šajā pulkstenī ir tik īpašs un atšķirīgs no citiem “Garmin” darinājumiem, lasi zemāk.

    Reklāma

    Tehniskā specifikācija

    • Aizsargstikls: Corning Gorilla Glass 3;
    • Ietvara materiāls: nerūsējošais tērauds un šķiedru stiegrots polimērs;
    • Siksniņas materiāls: silikons;
    • Izmēri: 43.6 x 43.6 x 12.6 mm, derēs plaukstas locītavai ar apkārtmēru 12,5 – 19 cm;
    • Ekrāns: 1.3 collas liels, 416 x 416 pikseļu izšķirtspēja, AMOLED tips, iespēja iestatīt always on režīmu;
    • Svars: 51 grams;
    • Baterijas darbības ilgums: viedpulksteņa režīmā – līdz 9 dienām, enerģijas taupīšanas režīmā – līdz 10 dienām, ar ieslēgtu GPS + mūziku – līdz 8 stundām, ar ieslēgtu GPS bez mūzikas – līdz 24 stundām;
    • Ūdens izturība: 5 ATM;
    • Sensori: GPS, GLONASS, GALILEO, barometriskais altimetrs, kompass, žiroskops, akselerometrs, termometrs, apkārtējās gaismas sensors, skābekļa līmeņa asinīs mērītājs;
    • Datu glabāšana: glabā līdz 200h vecus datus;
    • Pieejamās krāsas: melna, balta, pelēka;
    • Cena: 420 – 435 eiro šī raksta tapšanas brīdī.

    Garmin Venu 2 VS Garmin Venu 2 Plus

    Kā jau pēc nosaukuma saprotams, “Venu 2 Plus” ir pērn izlaistā “Venu 2” pēctecis, ko arī esam apskatījuši un iztestējuši. Jau ar “Venu 2” bija skaidrs, ka tas ir lielisks sporta  un viedpulksteņa apvienojums. Tam ir pievilcīgs dizains, liels ekrāns, kas ļauj ērti pārskatīt paziņojumus, ar vienu uzlādi spēj darboties līdz pat 10 dienām un tajā ir daudz citu labu lietu, par ko “Garmin” var uzsist tika pa plecu.

    Taču tehnoloģiju pasaulē uz vietas stāvēt nedrīkst, to ļoti labi apzinās arī “Garmin”, šogad izlaižot “Venu 2 Plus” modeli, kas, gribētos teikt, ir “Venu 2” uzfrišinātā versija. Abiem modeļiem ir nelielas atšķirības dizainā, konkrētāk, korpusā, taču galvenie parametri nav mainīti. “Venu 2 Plus” ticis pie vēl vienas sānu pogas, kas domāta zvanu veikšanai un saziņai ar balss asistentu. Kopumā tas ir arī nedaudz, nedaudz vieglāks.

    Lielākā atšķirība starp abiem modeļiem ir tāda, ka “Venu 2 Plus” ticis pie šīm balss zvanu un balss asistenta iespējām. Līdz ar to var diezgan droši teikt, ka ar šo modeli “Garmin” pierāda, ka spēj radīt ļoti labu sporta pulksteni, kurā veiksmīgi ieliecis visu to, ko sagaidām no mūsdienīga viedpulksteņa. Uzņēmums norāda, ka “Venu 2 Plus” būs lielisks palīgs tiem, kuriem patīk atrasties kustībā, gan būs laba stila odziņa.

    Materiāli un dizains

    “Garmin” nav aizrāvies ar pārāk lielām izmaiņām “Venu 2 Plus” izveidē, un varbūt tas pat nebija vajadzīgs. Pulksteņa korpuss joprojām veidots no nerūsējošā tērauda, savukārt savu izturību turpina pierādīt “Corning Gorilla Glass 3” aizsargstikls. Silikona siksniņa ir ērti pieregulējama – tā nežņaugs roku un arī nešļūkās augšā, lejā, kad sportosi.

    Viena no, manuprāt, labākajām lietām šajā pulkstenī ir lielais, spilgtais un augstas izšķirtspējas AMOLED ekrāns, kas ļauj gan paziņojumus skaidri izlasīt, gan ērti pārskatīt veselības un aktivitāšu datus, gan bez acu piepūles veikt citas vajadzīgās darbības.

    Pulksteņa vienā sānā iebūvēts mikrofons, kas ļaus sazvanīties vai sazināties ar balss asistentu. Otrā sānā iebūvētas trīs pogas, kas sniedz salīdzinoši ērtas pulksteņa vadības iespējas.

    • Apakšējā poga primāri funkcionē kā “Back” jeb atgriešanās iespēja. Ar to var nokļūt uz sākuma ēkrānu. Paturot to ilgāk, nokļusi līdz zvana funkcijām, iespējas nomainīt ekrāna dizainu, taimera, modinātāja, hronometra uzstādījumiem. Šajā sadaļā arī iespējams pārskatīt aktivitāšu vēsturi.
    • Vidējā poga primāri ir atbildīga par balss zvanu veikšanu, taču, paturot to ilgāk, iespējams savienoties ar balss asistentu.
    • Augšējā poga ļauj uzsākt, nopauzēt izvēlēto aktivitāti. Paturot to ilgāk, nokļūsi pie īsceļa, kas ļauj aktivizēt kādu no viedpulksteņa funkcijām, piemēram, mūzika, zvani, “Garmin Pay” norēķinu rīks, kā arī kontrolēt pulksteņa iestatījumus.

    Kopumā sakot, “Venu 2 Plus” dizains man patiesi neatgādina sporta pulksteni, kādu to varētu iztēloties – milzīgu, smagu un rupjām detaļām, katrā ziņā – ļoti vīrišķīgu. “Venu 2 Plus” ir tālu no tā un drīzāk atgādina elegantu viedpulksteni, kas sevī slēpj sporta pulksteņa dvēseli.

    Saskarne un lietotne

    Lai arī “Venu 2 Plus” aprīkots ar skārienekrānu, lielu daļu darbību iespējams veikt ar tām pašām trim sānu pogām.

    Vēl viena lieta, kas man patīk šajā pulkstenī, ir tas, ka var labi redzēt galvenos veselības, aktivitāšu rādītājus, arī paziņojumus, piemēram, soļu skaits, sadedzinātās kalorijas, uzņemtais ūdens daudzums, pulss, enerģijas, stresa līmenis, miega kvalitāte, kalendārs, laikapstākļi un daudz ko citu. Uzspiežot uz konkrētā rādītāja, vari iepazīties ar detalizētāku informāciju. Te vēlreiz jāuzsver, ka spilgtais un lielais ekrāns ļauj visu informāciju gan ērti uztvert, gan bez problēmām veikt skārienvadību.

    Šos visus datus iespējams apskatīt arī pavadošajā “Garmin” lietotnē. Ar tās palīdzību lietotājs var iepazīties ar attiecīgās dienas, nedēļas, mēneša veselības un aktivitāšu rādītājiem. Citās sadaļās pieejami dažādi sportiski izaicinājumi un iespēja pievienot jaunus kontaktus. Lietotne, protams, arī piedāvā dažādas kontroles iespējas, kā arī pieslēgt norēķinu rīku “Garmin Pay” un maksāt ar pulksteni, mūziku, īsceļus dažādām aktivitātēm un daudz ko citu.

    Sportotājiem neliks vilties

    “Garmin Venu 2 Plus” pats par sevi ir sporta pulkstenis, tāpēc sagaidāms, ka šajā ziņā sportistiem un aktīva dzīvesveida piekritējiem vilties neliks. Pulkstenis var iegūt datus par 25 dažādiem sporta veidiem, ieskaitot pastaiga, skriešana, kardio treniņš, riteņbraukšana, joga, spēka treniņš, peldēšana baseinā, golfs, slēpošana, snovbords.

    Vienlaikus kāds prasīgāks lietotājs varētu vēlēties sīkāku aktivitāšu sadalījumu. Piemēram, tai pašai riteņbraukšanai joprojām nav papildus opciju, kas ļautu izvēlēties šosejas, kalnu riteņbraukšanu vai parastu atpūtas braucienu. Vienlaikus, piemēram, par slēpošanu gan ir padomāts, izdalot kalnu un distanču slēpošanu. Katrā ziņā šajā jomā “Garmin” vēl ir, kur tiekties un augt.

    Lietojot “Venu 2 Plus” sportošanas, konkrētāk, kardio treniņa laikā, ļoti patika tas, ka nepārtraukti iespējams sekot līdzi pulsam un sadedzināto kaloriju daudzumam. Tāpat treniņa beigās var redzēt īsu kopsavilkumu.

    Arī lietotnē diezgan detalizēti parādīts, kā treniņā gājis, īpašu uzmanību pievēršot pulsa mērījumiem.

    Veselības funkcijas

    Lietojot “Garmin Venu 2 Plus”, var sagaidīt ne tikai detalizētus datus par aktivitātēm, bet arī nepārtrauktu veselības uzraudzību. Pulkstenis ik sekundi ievāc datus par pulsu un brīdinās, ja tās ir pārāk zems vai augsts. Tāpat iespējams sekot līdzi datiem par enerģijas līmeni, kas palīdzēs izvēlēties piemērotāko laiku aktivitātēm un atpūtai. Stresa līmeņa uzraudzība ļaus saprast, cik mierīga vai saspringta bijusi diena. Ja pulkstenis jutīs, ka lietotājs ir īpaši sasprindzis, ieteiks nomierinošus elpošanas vingrinājumus. Tikmēr Pulse Ox3 sensors nepārtraukti, arī miega laikā sekos līdzi skābekļa līmenim asinīs. Vēl viena laba lieta, ko piedāvā “Venu 2 Plus”, ir padziļināta miega uzraudzība, kas tiek veikta, izmantojot datus par pulsu, elpošanu, stresa un skābekļa līmeni.

    Līdzīgi kā citi “Garmin” pulksteņi arī “Venu 2 Plus” sievietēm piedāvā menstruālā cikla uzraudzību. Lai spētu labāk sekot līdzi uzņemtā šķidruma balansam, pulkstenī iespējams piefiksēt izdzertā ūdens daudzumu.

    Lietotājam ir iespēja arī uzzināt savu fitnesa vecumu, kas ļaus saprast, vai viņa ķermenis jūtas jaunāks vai vecāks par patieso vecumu. Šeit tiek ņemti vērā dati par hronoloģisko vecumu, iknedēļas aktivitātēm, pulsu atpūtā un ķermeņa masas indeksu vai tauku daudzumu. Piemēram, mans fitnesa vecums ir 24 gadi, kas ir par vienu gadu mazāk nekā patiesais vecums, ko vērtēju diezgan pozitīvi.

    Divi lielie jaunumi – balss zvani un digitālais asistents

    “Garmin Venu 2 Plus” lietotājam atnesis divas jaunas, taču gaidītas funkcijas – balss zvanus un saziņu ar balss asistentu. Pie šīm abām iespējām vari tikt caur vidējo pogu. Nospiežot to, aktivizēsies iespēja piezvanīt, taču, paturot pogu ilgāk, izsauksi digitālo asistentu.

    Pulkstenis teorētiski ļauj piezvanīt visiem kontaktiem, kas atrodas telefonā. Interesantā kārtā man šādi sazināties izdevās tikai ar vienu kontaktu. Taču katrā ziņā pastāv vēl iespēja manuāli ierakstīt telefona numuru. Ņemot vērā, ka pulksteņa ekrāns ir pietiekami liels, tas nav pārāk apgrūtinoši.

    Otrs jaunums, ko citi ražotāji piedāvā jau pāris gadus, ir balss asistents. Te nu iegūsi to digitālo palīgu, kas atrodams ar pulksteni savienotajā telefonā, piemēram, “Google Assistant”, “Bixby vai manā gadījumā – “Siri”. Pašreiz “Garmin” piedāvā balss komandas, kas saistītas ar mūzikas atskaņošanu, zvaniem, pulksteņa iestatījumiem.

    Klausies savu mīļāko mūziku pulkstenī

    Tā kā ikdienā bieži klausos mūziku, vēlējos izpētīt, ko “Garmin Venu 2 Plus” šajā jomā piedāvā. Lai pulkstenī varētu klausīties kaut ko no “Spotify”, “Garmin” lietotāja profils jāsavieno ar savu “Spotify” kontu. Kopumā šis process aizņēma zem 10 minūtēm. Pulksteni iespējams savienot arī ar austiņām, bet tas man kaut kā neizdevās. Līdz ar to klausījos mūziku tieši no pulksteņa. Skaņa ir salīdzinoši laba, pat ļoti laba. Šo iespēju izmēģināju arī sportojot, un teikšu, ka nav nemaz tik slikti, vismaz kaut kas jauns.

    Uzlāde

    Viena lieta, kas man patīk “Venu 2 Plus” un “Garmin” pulksteņos kopumā, šīs ierīces paveic vairāk, jo gluži vienkārši tās ir retāk jāuzlādē. Ražotājs norādījis, ka viedpulksteņa režīmā “Venu 2 Plus” strādās deviņas dienas. Ar visu to, ka pietiekoši daudz skatījos un izmēģināju ierīces funkcijas + sportoju katru dienu, par uzlādi varēju nedomāt astoņas dienas. Jāatzīst, ka diezgan nepierasti, jo ikdienā lietoju “Apple Watch SE”, kas jāuzlādē reizi vienā, divās dienās. Te nu komplimenti “Garmin”, taču akmens “Apple” dārziņā.

    “Venu 2 Plus” komplektācijā ietilpst uzlādes vads, par elektrības spraudni jāparūpējas pašam. Es gan tomēr būtu vēlējusies bezvadu uzlādi, jo tas vienkārši ir ērtāk. Pilnu bateriju var uzlādēt apmēram pusotras stundas laikā, savukārt 10 minūšu laikā tikt pie vēl vienas darbības dienas.

    Cena un pieejamība

    Apskata tapšanas brīdī “Garmin Venu 2 Plus” vēl nav nopērkams pie visiem lielākajiem  elektronikas tirgotājiem Latvijā. Ierīci var iegādāties, piemēram, pie “Tet” par 432 eiro un “RD Electronics” cenā no 420 – 432 eiro. To var pasūtīt arī vietnē pulsometrs.lv par 430 eiro.

    Kopumā

    Tā kā lasāmā ir bijis daudz, neizplūdīšu garos secinājumos. Kopumā man “Garmin Venu 2 Plus” ļoti patīk, īpaši izskata ziņā. Lai arī tas ir sporta pulkstenis, vienkāršais un elegantais dizains par to neliecina. Tā kā ar sportu nodarbojos gandrīz katru dienu, man tā šķiet kā ļoti laba ierīce, jo iespējams gan sekot līdzi datiem treniņa laikā, gan pēc tam iepazīties ar detalizētu pārskatu. Protams, pozitīvi, ka ražotājs gājis uz priekšu un pievienojis jaunas iespējas – balss zvanus un digitālo asistentu. Digitālo asistentu ikdienā praktiski neizmantoju, taču zvanu iespēja gan man šķiet diezgan ērta un attiecīgās situācijās, kad telefons ir kaut kur somas pašā apakšā, tas var būt noderīgi. Salīdzinot ar citu ražotāju sporta un viedpulksteņiem, “Garmin Venu 2 Plus”, manuprāt, veiksmīgi apvieno abus divus, turklāt pienācīgā kvalitātē. Ko gan vēl varētu vēlēties no šādas ierīces? Gan jau kaut kas būtu, bet pašreiz man ar to pietiek.

    Patika:

    • Dizains;
    • Liels, spilgts un izturīgs ekrāns;
    • Darbības ilgums ar vienu uzlādi;
    • Plašas aktivitāšu un veselības uzraudzības un analīzes iespējas;
    • Var sekot līdzi atsevišķiem datiem treniņa laikā;
    • Ražotājs gājis uz priekšu, pievienojot viedpulksteņa iespējas.

    Nepatika:

    • Ieteiktu ražotājam padomāt par bezvadu uzlādes iespēju;
    • Problēmas ierīci savienot ar austiņām.
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jogurts
    28.02.2022 09:26

    Iepriekš skatījos uz Venu 2s un izskatās, ka baigā iemesla mainīt skatu nav – ļoti vājš update, galvenie papildiniājumi man ir pilnīgi neaktuāli.
    Un vēl joprojām pietrūskt bezvadu uzlāde. Itkā sīkums, bet ir pierasts esošo pulksteni uzmest uz kopējās uzlādes platformas un miers. Vadu uzlāde jau sāk asociēties ar kaut ko vecu un nemodernu.

    Kristīne
    12.03.2023 17:45

    Nopirku Garmin venu 2 plus galvenokārt tādēļ,ka esot precīzākie pulsā,tomēr pulss drausmīgi gļuko,lēkā,miera stāvoklī rādi pāri 100,salīdzināju pat ko rāda medicīniskās ierīces un protams kļūda. Tāpat stāvos gļuko,bet tas mani nesatrauc. Tas kas tiešām ir labi ir baterija,tomēr ja zinātu,ka šitik neprecīzs puls,nez vai šo izvēlētos.

    Reklāma