Web Analytics
More
    Reklāma

    Garmin Venu 2 apskats – sporta pulkstenim nav jābūt brutālam, kā ar cirvi iztēstam

    Jaunākie raksti

    Parasti, kad ir runa par Garmin, atļaujos būt pietiekami skeptisks, jo agrāk man nepatika Garmin programmatūra un viedierīču lietotne, kā arī Garmin ir viens no cenu līderiem, kar runājam par sporta pulksteņiem. Bet izskatās, ka šis tas ir mainījies, un vismaz šodienas apskata varonis Garmin Venu 2 izpelnās no manis gandrīz tikai slavinājumus.

    Jā, ar Garmin Venu 2 nav viss 100% ideālā un sterilā kārtība – kaut vai tas, ka Venu 2 ir jūtami samazināts sporta aktivitāšu klāsts, kam pulkstenis prot sekot, turklāt tas izdarīts bez redzama iemesla, jo Venu 2 ir visi sensori. Labi, pierunājāt, ir redzams un visai loģisks iemesls. Ja Venu 2 būtu kaut maķenīt spējīgāks, tas atņemtu tirgus daļu Garmin pavisam nopietnajiem sporta pulksteņiem.

    Reklāma

    Uz Venu 2 vari skatīties kā uz jēdzīgu pāreju starp viedpulksteni un sporta pulksteni, turklāt ražotājam izdevies atturēties no Venu 2 padarīšanas par kārtējo monstrozo, 2 cm biezo pusķieģeli uz rokas, Venu 2 (45 mm) pat pieejams Venu 2S versijā, kas ir tikusi pie 40 mm izmēra. Jā, Venu 2S ir arī mazāks 1.1 collas ekrāns, kamēr Venu 2 ir 1.3 collas.

    Ražotājs pats saka: “stils un ērta lietojamība, veselība un fiziskā sagatavotība, prāts un ķermenis – Garmin to visu apvieno savā jaunajā Venu 2 viedpulkstenī”.

    “Venu produktu līnijas pamatā ir pārliecība, ka, dzīvojot veselīgāk, jūs dzīvojat un jūtaties labāk,” stāsta Dens Bartels (Dan Bartel), Garmin globālās patērētāju pārdošanas viceprezidents. “Venu 2 sērija balstās uz jaunām, aizraujošām funkcijām, kas palīdzēs vēl labāk izprast jūsu ķermenī notiekošo. Pieejami arī fiziskās sagatavotības un labsajūtas rīki, kas nepieciešami, lai izdarītu izvēles par labu veselībai ik dienas.”

    Tehniskā specifikācija

    • Aizsargstikls: Corning Gorilla Glass 3
    • Korpusa materiāls: nerūsējošais tērauds + šķiedru stiegrots polimērs
    • Izmēri: 45.40 x 45.40 x 12.20 mm, der plaukstas locītavai ar apkārtmēru 135 – 200 mm
    • Ekrāns: 1.3 collas, AMOLED, 416 x 416 pikseļi, skārienjūtīgs
    • Svars: 49 g
    • Izturība: atbilst militāriem standartiem 810G,  termiski izturīgs, triecienizturīgs un ūdensizturīgs (līdz 100 metriem)
    • Akumulators: viedpulksteņa režīmā: līdz 11 dienām; GPS režīmā ar mūziku: 8 stundas (maksimums); GPS režīmā bez mūzikas: 22 stundas (maksimums); viedpulksteņa akumulatora enerģijas taupīšanas režīms: līdz 12 dienām
    • Ūdens izturība: 5 ATM
    • Atrašanās vieta: GPS + GLONASS + Galileo
    • Ielādējamas kartes: nē
    • Sensori: sirdsdarbības, barometrs, SpO2, kompass, termometrs, akselerometrs
    • Pievienojamie sensori: ANT+ atbalsts, velosipēda ātrums un kadence, bet ne jauda
    • Move IQ automātiska aktivitātes noteikšana: jā
    • Krāsas: melns ar melnu ietvaru vai zilgans ar sudraba ietvaru
    • Cena: ap 450 eiro

    Izskats un uzbūve

    Manās acīs Venu 2 ir vairākas būtiskas uzbūves īpašības, kas ir ļoti vēlamas viedajiem un sporta pulksteņiem. Kā jau minēju, Venu 2 nav diez ko biezs un pulksteņa dizainā atrasts glīts vidusceļš starp izturību, akumulatora ietilpību un pulksteņa nepadarīšanu par milzu kluci uz rokas. Ik pa laikam redzam pulksteņus, kas tiek padarīti par kaut kādu pārākuma vai vīrišķības simbolu, tie tiek nevajadzīgi uzpūsti izmēros un kantaini iztēsti ar cirvjiem, it kā dizainers pazītu tikai taisnu leņķi un rūtiņu burtnīcu. Bet Venu 2 izskatās viegls un arī uz rokas tas nešķiet traucējošs.

    Ap glītu ekrānu ir nerūsējošā tērauda ietvars, tas veidots, ietekmējoties laikam no metāla vīles, vismaz sākumā šis ietvars šķiet nedaudz par asu. Pret koka durvīm Venu 2 nobraucīt nevajadzētu, cietīs durvis. Kopumā gan jāsaka, ka Venu 2 ir gana plāns, lai tas netriektos durvīs un neķertos garroku virskārtu un apakškārtu piedurknēs.

    Venu 2 vadība nodota divām fiziskām pogām un skārienekrānam, bet pamatā varam iztikt ar pogām. Augšējā poga ir ar start / stop funkciju, ilgāka augšējās pogas paturēšana ieved dziļāk iestatījumos, kuri izkārtoti lādzīgi citiem Garmin pulksteņiem. Apakšējā poga ir ar back (atgriešanās atpakaļ) funkciju, sportošanas laikā tā kalpo par manuālu apļa (lap) noteikšanu, bet ilgāka paturēšana aizved uz sportošanas iestatījumiem.

    Viens no skaistākajiem Venu 2 plusiem ir spilgtais un augstās izšķirtspējas AMOLED ekrāns. Te nu Garmin izdevies apsteigt dažu labu viedpulksteņu ražotāju, Venu 2 nav ne miņas no ierastajiem, ne pārāk labajiem ekrāniem, kas tiek atvēlēti sporta pulksteņiem.

    Pulkstenim ir visi vēlamie sensori un tie darbojas lieliski – GPS un GLONASS satelīta pozicionēšanai, barometriskais altimetrs pacēlumam, kompass pozicionēšanai, žiroskops un akselerometrs kustību izsekošanai, termometrs temepratūrai, apkārtējās gaismas sensors ekrāna vadībai, sirdsdarbības monitors un pulsa oksimetrs ikdienas un sporta aktivitāšu pieskatīšanai. Venu 2 izmanto Garmin jauno Elevate V4 sirdsdarbības un pulsa oksimetra sensoru, solot vēl precīzāku datu nolasīšanu. Te jāsaka, ka Venu 2 sensoru darbība tiešām tuvojas klasiskās jostiņas datu nolasīšanas spējām.

    Venu 2 kā viedpulkstenis

    Venu 2 ir gandrīz piltiesīgs viedpulkstenis, tam iztrūkst vien digitālā asistenta iespēju, kā arī Venu 2 nav mikrofona un skaļruņa atbildēm uz balss zvaniem, viss cits ir iekšā šajā pulkstenī. Venu 2 ļoti veiksmīgi darbojas ar viedtālruņa paziņojumu rādīšanu, piemēram, Venu 2 ignorē paziņojumus par Gmail sinhronizāciju un WhatsApp rezerves kopiju veidošanu, ko viens cits pie manis šobrīd esošs pulkstenis uzskata par super svarīgu un man nepieciešamu informāciju.

    Ja izmantosi Venu 2 kopā ar Android, varēsi arī izveidot savas atbildes vai izmanto jau esošas atbildes uz ziņām. Apple šādi neļaujot rīkoties, šī iespēja ir ekskluzīva Apple Watch.

    Venu 2 ir iebūvēts NFC, kas nodrošina Garmin Pay darbību. Venu 2 prot arī uzglabāt līdz 650 dziesmām, lai vari savas Bluetooth austiņas piesaistīt pie Venu 2, bet viedtālruni atstāt mājās. Venu 2 visai veikli prot ielādēt dziesmas un pat veselus atskaņošanas sarakstus no Spotify.

    Visai liela iebilde man būtu pret digitālajām ciparnīcām – Venu 2 tiek atgādāts ar visai sievišķīgu un maz informējošu ciparnīcu, bet Garmin veikalā pārsvarā smukās un jēdzīgās ciparnīcas ir par maksu. Turklāt daudzas maksas ciparnīcas ļauj sevi uzlikt un pēc dažām dienām ir nepatīkams pārsteigums, kad ciparnīca pārvērtusies par izpirkuma maksu pieprasošu ekrānu. Tad nākas doties Garmin Connect IQ lietotnē, lai dzēstu esošo un izvēlētos tomēr mazāk jēdzīgo bezmaksas ciparnīcu.

    Kopumā teiktu, ka Venu 2 nevienu reizi neuzvedās kaitinoši, viss notika pats no sevis, nu gluži kā īstenam viedpulkstenim pieklājas.

    Akumulators

    Garmin izdevies Venu 2 padarīt par visai ilgi dzīvojošu viedpulksteni, jo tas spēj ar vienu uzlādi bez problēmām nodzīvot nedēļu un pat 10 vai 11 dienas, kad arī ikdienas režīmā aktīvs ir pulsa optiskais sensors un oksimetrs. Tātad lietotājs neko neatspējo, visi paziņojumi nāk, viss tiek uzskaitīts, bet Venu 2 darbojas šādi vismas nedēļu bez uzlādes. Te Apple būtu ko pamācīties.

    Sportošanas režīmā ar GPS un Bluetooth mūziku arī tiek solītas iespaidīgas 12 stundas (bez mūzikas 22 stundas), tātad Venu 2 būs iekārojams arī tiem, kas dodas garākās pastaigās kalnos.

    Sportiņš

    Venu 2 ir visai iespaidīgs arī kā sporta pulkstenis, bet te jāņem vērā, ka dažas lietas tomēr atstātas Fenix un Forerunner sērijām. Venu 2 prot uzskaitīt 30 sporta akitivitātes, to skaitā ir skriešana, pastaigas, pārgājieni, peldēšana baseinā, spēka treniņš, snovbords, slēpošana, skrejceļš, airēšana iekštelpās, joga, pilates, steperis un klinšu kāpšana telpās.

    Bet ir arī palieli BET, jo Venu 2 nav tādas aktivitāšu sekošanas kā kalnu velosipēdi (ir vispārējs Bike, bet netiek izdalīts MTB, Road un atpūtas braucieni ar velosipēdu pēc piena), sērfošana, taku skriešana un peldēšana atklātās ūdenstilpnēs. Visi sensori Venu 2 ir, bet iespējas pievienotas nav.

    Tāpat vismaz es no Venu 2 superīgā un lielā ekrāna biju gaidījis iespējas ielādēt kartes vai vismaz kādu pamata karti ar lielākajiem ceļiem. Bet Venu 2 nepiedāvā nekādas šādas iespējas un pat atgriešanās sākuma punktā ir ar tiešo kraukļa lidojuma virzienu, nevis pa to ceļu, ko esi izmantojis prom no starta.

    Ja nebūtu redzējis, kāda ir Fenix un kaut vai Forerunner sērija, tad ar Venu 2 iespējām būtu varbūt pat gana, bet šādi speciāli izņemt ārā no 450 eiro Venu 2 pamata sporta sekošanas iespējas nav glīti. Nu nemaz! Šajā mirklī Garmin Forerunner 745 sāk izskatīties kā ļoti pievilcīga izvēle ar visām kartēm, ar daudz plašāku sporta sekošanas iespēju klāstu, to pašu Bluetooth mūziku, pieņemamu dizainu, Garmin Pay un līdzīgu cenu.

    Nobeigumā

    Lai arī apskatās izdevās par Venu 2 uzrakstīt pāris ne tik slavinošas rindas, tomēr uzskatu, ka šis varētu būt viens no labākajiem sporta un vienlaikus viedajiem pulksteņiem tiem, kas ar sportu ir “uz tu”, bet tomēr sports nav pats pirmais dzīvē. Man kā drīzāk velo entuziastam šķita, ka tomēr būtu jāizdala sīkāk velo braukšanas nianses, nevis viss jāpamet apakšā zem viena vientuļa Bike. Citu sporta veidu piekritēji arī redzēs, ka izvēle ir šaura un vispārīga. Un tad vēl tās neesošās kartes…

    Ja apskatām Venu 2 kā viedpulksteni, tad te nākas iztikt bez digitālā asistenta, bet pārējās iespējas ir plaši pārstāvētas, turklāt tas viss tiek pasniegts tīri glītā lielas izšķirtspējas ekrānā. Venu 2 piedāvā Garmin Pay, kas pieejams nu jau arī pie mums (Swedbank un no 2021. gada jūlija arī Citadeles klientiem).

    Venu 2 uzbūve ir tuvu perfektai, šis ir ikdienā un treniņos nēsājams pulkstenis, kas glīti izskatīsies visur. Arī akumulatora darbības laiks visos režīmos ir negaidīti labs un atbilst ražotāja solījumiem.

    Patika

    • spilgts, liels ekrāns
    • glīts dizains un saprātīgi izmēri
    • jēdzīga saskarne
    • ilgs akumulatora darbības laiks

    Ne tik ļoti gāja pie sirds

    • nav nekādu karšu
    • ļoti ierobežota sportu izvēle
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mārtiņš
    18.06.2021 15:22

    Vispār jau Venu 2 un 2s oficiālā cena ir 399 eur. Es savējo Rīgā, no oficiālā Garmin izplatītāja, par šo cenu arī nopirku. No kurienes autors izrāvis 450?

    Rūdolfs Rancāns
    19.06.2021 14:37
    Reply to  Mārtiņš

    2s – 399€
    2 – 449€

    Artūrs
    19.06.2021 15:49
    Reply to  Mārtiņš

    Acīmredzot, viss slēpjas siksniņā – ar ādas siksniņu 449 Eur, ar silikona siksniņu 399 Eur. Atbilstošāk cenu aprakstā būtu nomainīt uz “sākot no 399 Eur”.

    Last edited 2 years ago by Artūrs
    Mahmuds
    19.06.2021 11:28

    Par 400€ jau ir iespēja nopirkt Fenix 6, kas ir visos parametros ievērojami pārāks. Jā, tam nav AMOLED displejs, bet pietiekoši ilgi palietojot ierīces ar abu veidu displejiem (AMOLED un reflektīvo), AMOLED neuzrunā, jo ir aktīvs tikai pēc žesta. Šim pulkstenim adekvāta cena būtu 250€.

    Didzis Lūsis
    19.06.2021 16:59

    vai tad Venu 2 ir MIL-STD-810 militārā standarta izturība?
    Vienā vietā rakstīts 100m ūdens izturība, otrā 5ATM, kas ir 50m…..
    Kā tad ir?

    Maris .
    20.06.2021 17:35

    Man, piemēram, Fenix neuzrunā. Gaumes atšķiras, kā arī pulksteņa pielietojums. Amoled ekrāns noteikti atšķiras no parastā.
    Bet noteikti iesaku uzzināt, kuras bezvadu austiņas draudzējas ar Venu 2. Vismaz pirmajam modelim ar to ir problēmas.
    Ūdens izturība ir ļoti laba. Parbaudīts.

    Olivers Abltins
    21.06.2021 12:28

    kas tas par wach face, bildē, kur tev viņš uz rokas?

    Reklāma