Web Analytics
More
    Reklāma

    Volkswagen gatavojas piedāvāt “Porsche” akcijas publiskajā biržā

    Jaunākie raksti

    Vācu autobūves koncerns Volkswagen gatavojas, lai publiskajā biržā piedāvātu “Porsche” zīmola akcijas. Šādi koncerns cer palielināt savu vērtību un piesaistīt papildus līdzekļus jaunu elektroauto izstrādei.

    Izskanot ziņām par sākotnējo publisko piedāvājumu (IPO), Volkswagen akciju vērtība esot palielinājusies pat par 10%. Provizoriskā plāna aplēses liecina, ka Porsche vērtība varētu būt ap 85 miljardiem dolāru. Volkswagen jau ilgāku laiku cenšas mainīt savu pārvaldes struktūru, atsakoties no smagnējās korporatīvās pārvaldes, tā vietā cenšoties līdzināties Tesla un viņu pārvaldības modelim.

    Reklāma

    Volkswagen pārsvarā paļaujas uz to, ka spēs gūt pietiekami daudz ienākumu no mašīnu pārdošanas, savukārt sarežģītā akcionāru struktūra ierobežo iespējas piesaistīt finansējumu no dažādiem avotiem. Porsche ļoti iespējams ir ikoniskākais zīmols visā koncernā, turklāt tas ir arī ļoti pelnošs. Runas par Porsche akciju piedāvāšanu publiskajā biržā iepriekš izskanēja 2018. gadā, taču tobrīd neguva atsaucību Volkswagen gaiteņos. Ideja gan nekur nebija pazudusi un regulāri cirkulēja runas, ka pie šī temata varētu atgriezties.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma