Web Analytics
More
    Reklāma

    Case Logic Berkeley II datora mugursomas apskats

    Jaunākie raksti

    Iepriekš neesam dikti aizrāvušies ar dažādu mazo datoru aksesuāru apskatiem, bet nu ir laiks tos iestartēt! Vari sagaidīt, ka tuvāko nedēļu laikā apskatīsim vēl vairākus mazos gadžetiņus, kam parasti neatliek laiks.

    Klusu pačukstēšu, ka pēcāk plānots apskatītās lietas izspēlēt konkursos, bet tas arī nozīmē, ka pret lietām attiekšos uzmanīgāk, mēģināšu tās atstāt jaunas, nesaplēstos iepakojumos un nenospeķotas. Nekādu mājlopu man nav, kaķa spalvas komplektā nedabūsi.

    Reklāma

    Iesāksim šo apskatu sēriju ar Case Logic Berkeley II mugursomu, kas paredzēta 15.6 collu klēpjdatora pārnēsāšanai un vienlaikus somā var ievietot arī ne pārāk lielu planšetdatoru un veselu kaudzi ar citām lietām.

    Izvēle krita par labu jūras zilai Case Logic Berkeley II mugursomai ar rozīgiem ielaidumiem, lai nav visu laiku mūžīgi neinteresantā melnā vai pelēkā krāsa. Starp citu, Case Logic Berkeley II mugursomas pieejamas arī citās, ļoti interesantās krāsās.

    Arī cena ir negaidīti zema – Case Logic Berkeley II mugursomas cena ir ļoti piezemēti aptuveni 30 līdz 34 eiro.

    Ekrānkopija Dateks.lv

    Sāksim ar pāris tehniskajām lietām. Case Logic Berkeley II mugursomai izmantots ļoti kvalitatīvs poliestera audums, somas izmēri ir 30 x 31 x 43.5 cm, un tajā var ievietot klēpjdatoru izmēros līdz 26.7 x 3.1 x 38.5 cm. Vismaz tā tiek solīts tehniskajos datos.

    Case Logic sola, ka Berkeley II mugursomas tilpums ir samērā lieli 29 litri, bet kaut kā šķiet, ka ir nedaudz mazāk. Soma sver 820 gramus un, kas mani ļoti izbrīnīja, Case Logic Berkeley II mugursomai ir 25 gadu garantija. Nav gan līdz galam skaidrs, kā tieši Case Logic grasās šo garantijas solījumu realizēt, bet vienlaikus jāatzīst, ka izmantotie materiāli tiešām varētu šo laiku izturēt.

    Case Logic Berkeley II mugursoma paredzēta 15.6 collu klēpjdatoram, bet tam ir jābūt izmēros gana mazam datoram, jo mans ASUS geiminga klēpjdators knapi ielīda. Pāris gadus vecāki 15.6 collu klēpjdatori varētu arī neielīst šajos izmēros.

    Case Logic Berkeley II mugursomai ir visai interesanta uzbūve – klēpjdatora nodalījums ir aiz somas lencēm, kas padara somu labāk izsvarotu. Pilna soma negāžas prom no muguras, tā smuki pieglaužas klāt. Vienlaikus ar šādi izvietotām plecu lencēm soma tiek pasargāta no liekas slodzes, kas varētu tikt likta uz rāvējslēdzi. Šādu risinājumu iepriekš nebiju redzējis, bet tas izskatās pārdomāti.

    Case Logic Berkeley II mugursomai klēpjdatora nodalījums tiek aizdarīts ar pamatīgu, pat brutālu rāvējslēdzēju. Pārējām kabatām rāvējslēdzējs ir vienkāršāks. Klēpjdatora nodalījuma rāvējslēdzējs arī paredzēts tam, lai to varētu aizslēgt ar nelielu piekaramo atslēgu. Atslēga gan nav komplektā.

    Pret Case Logic Berkeley II mugursomas nēsātāja muguru ir neliela kabata bez pogas vai rāvējslēdzēja, tajā var paslēpt pasi, norēķinu kartes un skaidru naudu. Šī paslēptā kabatiņa šķiet gana droša, nekas ārā izšļūkt nevar.

    Vidējā kabata atstāta planšetdatoram un dažādiem aksesuāriem. Case Logic Berkeley II mugursomas planšetdatora nodalījums gan varēja būt nedaudz labāk nopakots, bet ir redzēti arī sliktāk realizēti somu nodalījumi planšetdatora ievietošanai. Te gan jāpiezīmē, ka Case Logic Berkeley II mugursomā vieta paredzēta tikai 10 collu planšetdatoram, varbūt tur var iemānīt 11 collas, kad soma ir tukšāka, bet nekādi Samsung vai Apple 12 collu tā dēvētie Pro planšetdatoru modeļi tur iekšā nelīdīs.

    Priekšpusē ir mazā kabata, kas nemaz nav tik sīciņa, tajā varēsi salikt visus lādēšanas vadus un citus aksesuārus. Priekšējā kabata sniedzas līdz Case Logic Berkeley II mugursomas apakšai, ko nevar noteikt, skatoties uz fotogrāfijām. Priekšējā kabatā var bez pūlēm ievietot 1.5 litru dzēriena pudeli. Protams, tas ir pie nosacījuma, ja citas kabatas nav piebāztas stāvgrūdām pilnas.

    Somas sānos ir pamatīgas kabatas ūdens pudelei un lietussargam vai kam tamlīdzīgam. Case Logic diemžēl nav norādījis nekādu informāciju par Berkeley II mugursomas izturību pret nokrišņiem, komplektā arī nav nekādas lietus plēves vai citas aizsardzības pret lietu. Pat rāvējslēdzēji nekā netiek nosegti, kas ir ērti somas atvēršanai un aizvēršanai, bet var gadīties visādi lietus laikā.

    Case Logic Berkeley II mugursomas plecu siksnas ir platas un mīkstas, kā arī tās visai viltīgi stiprinātas pie pašas mugursomas. Šādi stiprinājumi ļauj mugursomas plecu siksnām ērtāk piegult gan platu plecu vīrieša, gan bērna stājai. Mugursomas plecu siksnas uz krūtīm aiztaisāmas ciet ar augstumā un platumā regulējamu siksnu. Augstumā pieregulējama aizdare ir ekstra, ko parasti redzam vismaz trīsreiz dārgākos mugursomu modeļos.

    Kopumā jāsaka, ka Case Logic Berkeley II mugursoma par saviem aptuveni 34 eiro mani pārsteidza visās jomās. Varētu pakurnēt par to, ka rāvējslēdžiem nav nekādas pāri pārliekamas ļipas, kas pasargātu somas saturu no salīšanas. Viss cits Case Logic Berkeley II mugursomā nostrādāts perfekti.

    Ja tā ļoti piesienas, tad somas rokturis varēja būt 3 cm platāks, tad to varētu uzlikt uz lielāka vai mazāka čemodāna izbīdāmā roktura, lai lidostās būtu ērtāk pārvietoties. Ja būsi pārbāzis Case Logic Berkeley II pārāk pilnu, tā teorētiski pārsniegs Ryanair (augstuma un dziļuma dimensijās) un arī airBaltic (dziļuma dimensijā) salona bagāžas izmērus. Nejēdzīgi sen nav sanācis kāpt uz lidmašīnas klāja. Nevaru pateikt, kā un cik stingri lidsabiedrības skatās uz šādu somu. Labā ziņa – Case Logic Berkeley II mugursoma vizuāli ir ne pārāk liela.

    Ar lētu darbaspēku un citiem kapitālistu netīrajiem trikiem Case Logic Berkeley II mugursomas cena noturēta ļoti zema, bet tas nekā neatspoguļojas Case Logic Berkeley II materiālos, uzbūvē un izturībā. Es pats šo somu lietotu ar lielāko prieku.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    davix
    18.02.2022 13:13

    Jocīgi, ka tiek izstrādāta datorsoma ar tik noapaļotiem augšējiem stūriem (nevis taisnstūra), ko apliecina arī testa atziņa, ka pat visi it kā atbilstošo collu portatīvie datori nemaz var nederēt šai somai. Datora iestūķēšana līdz pēdējam milimetram domāju nekādi neveicina tā aizsardzību pret triecieniem.

    KKTK
    18.02.2022 14:14

    HA! Visas datorsomas vajag testēt ieliekot divus laptopus! Jo jebkurā komandējumā, tev pēkšņi var iedot korporatīvo datoru ar kuru tev būs būt strādāt – tad nu ved mājās!

    davix
    18.02.2022 15:33
    Reply to  KKTK

    No bērnības atceros, kā viens onkulis somu veikalā pērkot portfeli (to kantaino dokumentu) tā izmēru pārbaudīja ar līdzi paņemtu alus pudeli, kā arī instruēja pārdevēju, ka portfeļa izmēram jābūt tādam, lai derētu priekš alus pudeles.

    Pigors
    19.02.2022 10:04

    Esmu kļuvis par CaseLogic fanu. Iesākumā nopirku pats sev pa lētuci somu “pagaidu variantu”, bet nu jau otrais gads apkārt un tiek lietota dienu no dienas – nolietojuma pazīmes ir tik vien ka palikusi netīra, jo tiek nolikta visādos sūdos. Ģimenē vēl ir trīs CaseLogic izstrādājumi – perfecto.

    Aigars Axx
    19.02.2022 23:56

    No skata likās, ka tādā var iemočīt arī stacionāro aparātu. :-)

    Reklāma