Web Analytics
More
    Reklāma

    “SpaceX” šogad plāno sarīkot pirmo privāto iziešanu kosmosā

    Jaunākie raksti

    Pērnā gada septembra vidū “SpaceX” veica savu pirmo komerciālo misiju kosmosā “Inspiration4“, kas uzņēmumam bija liels sasniegums. Taču jau vēlāk šajā gadā “SpaceX” plāno sarīkot pirmo iziešanu kosmosā un vēl vairākas citas privātas misijas.

    Ziņots, ka iniciatīvu savās rokās arī šoreiz ņēmis neviens cits kā miljardieris, kosmosa entuziasts, uzņēmējs, apmācīts pilots un “Inspiration4” vadītājs Džareds Aizekmens (Jared Isaacman). Viņš pasūtījis līdz pat trim “SpaceX” privātajām kosmosa misijām, kas norisināsies programmas “Polaris” ietvaros 2022. un droši vien arī 2023. gadā.

    Reklāma

    Pirmā no šīm misijām “Polaris Down”, kuras vadītājs būs pats Aizekmens, plānota šī gada ceturtajā ceturksnī un ilgs līdz piecām dienām. Tās laikā paredzēta pirmā komerciālā iziešana kosmosā, dalībnieki arī pārbaudīs ātrgaitas satelītu interneta “Starlink” darbību un veiks citas aktivitātes kosmosā. Misiju paredzēts veikt ar “Falcon 9” nesējraķeti un “Crew Dragon” kosmosa kuģi.

    Bez tās vadītāja Džareda Aizekmena misijā “Polaris Down” piedalīsies arī “Inspiration4” direktors un gaisa spēku veterāns Skots Potēts (Scott Poteet), kurš būs pilots, kā arī “SpaceX” vadošās operāciju inženieres Anna Menona (Anna Menon) un Sāra Džilisa (Sarah Gillis). Līdzīgi kā misijā “Inspiration4” arī “Polaris” programmas ietvaros tiks vākti līdzekļi Svētā Jūdas bērnu pētījumu slimnīcai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    16.02.2022 19:09

    Kad Starship gļuki būs pa lielam izlaizīti, Masks varēs sākt rīkot biezeņiem regulārus tusiņus atklātā kosmosā. Un par sapelnīto apmaksāt plašākai publikai derīgāku lietu izpēti un konstruēšanu.

    Reklāma