Web Analytics
More
    Reklāma

    Igauņu “eAgronom” piesaista 8 miljonus ASV dolāru, lai cīnītos pret izmešiem ar lauksaimniecības oglekļa kredītiem

    Jaunākie raksti

    Igauņu jaunuzņēmums eAgronom, kas darbojas arī Latvijā un nodrošina vadības programmatūru, kā arī mākslīgajā intelektā balstītus konsultāciju pakalpojumus lauksaimniekiem, paziņojis par 8 miljonu ASV dolāru liela finansējuma piesaisti. Piesaistītās investīcijas paredzētas, lai uzlabotu oglekļa sekvestrēšanas izsekošanas tehnoloģijas un attīstītu uz blokķēdēm balstītā oglekļa protokola Solid World DAO darbību.

    Jaunzņēmumam eAgronom 7.4 miljonu ASV dolāru lielas investīcijas izdevies piesaistīt pateicoties riska kapitāla uzņēmumiem Yolo Investments un ZGI Capital, kuriem pievienojās sēklas stadijas riska kapiāla fondi Iron Wolf Capital, Trind VC un United Angels VC. Tāpat eAgronom saņēmis arī Eiropas Savienības grantu 600 tūkstošu eiro apmērā, tādejādi kopumā piesaistot vairāk nekā 8 miljonus ASV dolāru lielu finansējumu savas turpmākās darbības attīstībā.

    Reklāma

    Normunds Igolnieks, ZGI Capital galvenais partneris atzīst, ka eAgronom ir aizraujošs uzņēmums, kurā investēt: “eAgronom ir tieši tāda inovācija, kāda šobrīd pasaulei ir nepieciešama, lai cīnītos pret klimata pārmaiņām. Šāda uzraudzības programmatūra, apvienojot finansiālos panākumus ar palīdzību planētai globālā mērogā, uzņēmējiem nodrošinās uzrāvienu un stratēģisku priekšrocību nākotnē.”

    Pasaulei, steidzoties samazināt oglekļa izmešu daudzumu, brīvprātīgais CO2 tirgus drīzumā varētu strauji palielināties un tikt pārpildīts. Lai arī lauksaimniecība ir viena no lielākajām globāla mēroga emisiju radītājām, tai ir arī vērā ņemama iespēja nodrošināt oglekļa emisiju izvadīšanu no atmosfēras, jo augsne ir lielākā oglekļa absorbētāja uzreiz pēc okeāniem.

    Nauris Liberts, eAgronom pārstāvis Latvijā norāda, ka lielāko daļu piesaistītā finansējuma uzņēmums plāno izmantot lauksaimniecības pārvaldības platformas attīstībā, vienlaikus uzlabojot oglekļa izsekošanas tehnoloģijas, kā arī uzsāktu jaunā Solid World DAO darbību. “Platforma eAgronom jau šobrīd palīdz vairāk nekā 1500 lauksaimnieku ar vairāk nekā miljonu hektāru aramzemes visā Eiropā, lai tie sasniegtu lielākas ražas un ienākumus, nodrošinot tehnoloģiju un konsultāciju pakalpojumus. Solid World DAO ideja ir nodrošināt likviditāti un atklātību augstas kvalitātes oglekļa projektiem. Tas ir protokols, kuru darbina blokķēde un Web3 kopiena, kas palīdzēs zemniekiem un citiem oglekļa projektiem finansēt CO2 sekvestrēšanu”, par jauno tehnoloģiju stāsta Nauris Liberts.

    Agronoms un eAgronom konsultants Uldis Nelsons skaidro, ka zinātnieki lēš par to, ka augsne gadā var sekvestrēt vairāk nekā miljardu papildu tonnu oglekļa. “Lai cīnītos pret klimata pārmaiņām, nepieciešams plašā mērogā ieviest ilgtspējīgu saimniekošanas praksi. Uzsākot jaunā risinājuma Solid World Dao darbību, ieguvēji ir visi – gan lauksaimnieki, gan patērētāji, gan apkārtējā vide, kā arī citi uzņēmumi, kuri vēlēsies uzlabot savus zaļos rādītājus, vienlaikus ieviešot visstingrākos standartus oglekļa sekvestrēšanas izmērīšanai un sertificēšanai”, atzīmē U. Nelsons.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    16.02.2022 17:25

    Buzz, buzz, buzz…. Tā vietā lai izdomā kā reāli “lieko” oglekli izlietot ar jēgu.

    Max Ima
    18.02.2022 08:59

    Gaidām, kurš start-ups sāks tirgot gaisu.

    Reklāma