Web Analytics
More
    Reklāma

    Krievijas valdība un centrālā banka vienojas uzskatīt “Bitcoin” par valūtu

    Jaunākie raksti

    Izskatās, ka Krievija panākusi kaut kādu progresu kriptovalūtu pieņemšanā. Vēl nesen ziņojām, ka Krievijas Centrālā banka aicinājusi pilnībā aizliegt kriptovalūtu lietošanu valstī. Taču jaunākā informācija liecina, ka Krievijas valdība un centrālā banka tagad ir nonākušas pie kaut kādas vienprātības saistībā par kriptovalūtu regulēšanu.

    Ziņots, ka Krievijas valdība un centrālā banka šobrīd strādā pie likumprojekta, kas definēs kriptovalūtu, piemēram, “Bitcoin” kā “valūtu analogu”. Tas nozīmē, ka “Bitcoin” Krievijā neskaitīsies kā digitāls finanšu aktīvs, bet gan eksistēs kā valūta gluži tāpat kā rublis. Vienlaikus nav vēl zināms, kā tas īsti ietekmēs uzņēmumus un iedzīvotājus, kas investē kriptovalūtās.

    Reklāma

    Tāpat atzīmēts, ka darījumi ar kriptovalūtu un tās glabāšana Krievijā nebūs aizliegta, tomēr šīs darbības jāveic ar bankas vai valstī licencētas biržas starpniecību. Uzsvērts, ka ikvienam jādeklarē darījumi ar kriptovalūtu, kas pārsniedz 600 000 rubļu jeb nedaudz virs 7000 eiro. Pretējā gadījumā šādas darbības tiks uzskatītas par noziedzīgām un vainīgajam tiks piemērots naudas sods.

    Jāpiebilst, ka janvārī Krievijas Centrālā Banka savā ziņojumā aicināja sākt domāt par kriptovalūtu aizliegumu, brīdinot par krāpniecības riskiem un kopumā nelabvēlīgo ietekmi uz Krievijas ekonomiku. Tomēr Krievijas valdība šim uzskatam īsti nepiekrīt, norādot, ka kriptovalūtām būtu nepieciešams regulējums, nevis pilnīgs aizliegums. No valdības puses izskanējuši arī brīdinājumi, ka pilnīga kriptovalūtu aizlieguma rezultātā Krievija varētu atpalikt tehnoloģiju jomā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    10.02.2022 09:44

    Apsveicu visus kriptoinvestorus. Decdntralizēta valūta, kas tiks pārvaldīta ar centralizētu banku un biržu starpniecību un ziņojumiem VID.

    davix
    10.02.2022 11:23
    Reply to  Skābene

    Varas elitei šie kantori kā centrālā banka vai VID nav nekas. Viņi paši aiz tām stāv un tās kontrolē. Parastiem ierindas ļautiņiem gan šis var nebūt vairs patīkami, jo nauda būs izsekojama. Bet tas jau ir ierasts, ka vara ļauj ierindas ļautiņam darboties “pelēkajā zonā”, tajā pašā laikā ievāc visu informāciju. Un kad vajadzēs aizsūtīs pakaļ OMON. Jo kā zināms – varai nepatīk konkurence ne vienā sfērā :)

    davix
    10.02.2022 11:18

    Gan jau Krievijas varas elite gatavojas sankcijām, tādēļ tālredzīgi legalizē kriptovalūtu, ko paši nākotnē izmantos, lai apietu sankcijas.

    Krotow
    10.02.2022 19:10
    Reply to  davix

    Ofšoru un megajahtu cienītāji atrada vēl vienu iespēju salaupīto tugriku noglabāšanai.

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    10.02.2022 21:38
    Reply to  Krotow

    Pag, bet tā taču esot piramīda. Tad jau viņu visu zaudēs :D

    davix
    11.02.2022 12:12

    Piramīda neizslēdz iespēju vinnēt/pelnīt. Vienīgi līdz noteiktam brīdim… Acīmredzot sankciju radītie zaudējumi varētu būt lielāki par riskiem ieguldīties piramīdas sistēmā.

    Jānis Rišis
    10.02.2022 12:58

    Vajadzēja nopirkt 50 bitcoinus pirms 12 gadiem ar jauno galda datoru. Būtu bagātākais visā valstī.

    Jānis
    10.02.2022 15:07

    Ko par šo visu saka eksperts hašvaldis?

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    10.02.2022 18:04
    Reply to  Jānis

    Kopumā tas liecina par bitcoin leģitimizēšanu un (mass) adoption. Protams, tādās bitcoin heiteru sapņu zemēs kā Krievija, Ķīnas Tautas Republika, Korejas Tautas Demokrātiskā Republika utt. bitcoin lietošana var būt apgrūtināta. Bet nekas – mēs uzvarēsim

    Elektriķis
    10.02.2022 18:54

    Paga, paga – vai tad Korejas lielais vadonis nepriecājas par bitcoiniem? Kaut kur tika stāstīts ka pieminētā Tautas Demokrātiskā Republika tos fenderējot un būvējot savas raķetes, apejot sankcijas. Šķiet ka tajā valstī parastajam cilvēkam ir apgrūtināta jebkuras valūtas lietošana.

    Krotow
    10.02.2022 19:09
    Reply to  Elektriķis

    TAJĀ valstī vienkāršajam mirstīgajam ir arī apgrūtināta arī iespēja tikt klāt datoram. Un internets legāli arī nogriezts.

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    10.02.2022 21:41
    Reply to  Elektriķis

    Baismīgs režīms pats izmanto bitcoin, bet saviem iedzīvotājiem to darīt neļauj – par ko tas varētu liecināt?

    Skābene
    14.02.2022 08:47

    Par to, ka valstī eklektrība tiek pieslēgta un atslēgta noteiktās stundās. Ko tu darīsi ar saviem bitcoiniem, ja nav elektrības? Bez elektrības bitcoinam ir tāda pati vērtība, kā smiltīm tuksnesī. :D

    Pēteris
    10.02.2022 19:23

    Tikai Bitcoin? Un kā ar “visu pārējo”?

    Reklāma