Web Analytics
More
    Reklāma

    Krievijas Centrālā banka aicina pilnībā aizliegt kriptovalūtu izmantošanu valstī

    Jaunākie raksti

    Krievijas Centrālā banka aizvadītajā nedēļā publicējusi ziņojumu “Криптовалюты: тренды, риски, меры” (latviski – “Kriptovalūtas: tendences, riski, ierobežojošie pasākumi”), kas aicina pilnībā aizliegt kriptovalūtu tirdzniecību un ieguvi valstī. Ziņojuma autori apgalvo, ka kriptovalūtas pēc būtības ir ļoti nepastāvīgas un tiek izmantotas kā līdzeklis nelikumīgām darbībām. Ziņojumā arī brīdināts, ka kriptovalūtas var apdraudēt finanšu suverenitāti un atstāt negatīvu ietekmi uz Krievijas ekonomiku.

    Autori akcentējuši, ka potenciālie finanšu stabilitātes riski, kas saistīti ar kriptovalūtām, ir daudz augstāki jaunattīstības tirgos, tostarp Krievijā. Tāpēc arī pareizākais ceļš būtu pilnībā aizliegt kriptovalūtas un par to nelikumīgu izmantošanu piespriest stingru sodu. Tāpat ierosināts pilnīgs kriptovalūtu ieguves aizliegums visā Krievijā. Ziņojuma autori apgalvo, ka kriptovalūtu “rakšana” ne tikai veicina to tirdzniecības paplašināšanos, bet arī apdraud Krievijas zaļās enerģijas programmu un traucē energoapgādi.

    Reklāma

    Kriptovalūtu ieguve Krievijā ir bijusi salīdzinoši ļoti aktīva. Pērnā gada maijā pēc to aizlieguma Ķīnā Krievija kļuva par trešo lielāko “Bitcoin” ieguves vietu. Taču, ja Krievijas Centrālās bankas ekspertu viedoklis tiks ņemts vērā, pasaule būs zaudējusi vēl vienu nozīmīgu kriptovalūtu ieguves punktu. To, vai kaut kas šajā jomā mainīsies, uzzināsim gan tikai pēc pāris mēnešiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    24.01.2022 11:16

    Nevar noliegt ka autoritāras un totalitāras varas reizēm izdara arī labas lietas.

    Buda
    24.01.2022 19:51
    Reply to  Krotow

    Tikai kāda mērķa labā?

    Mr.Martin
    24.01.2022 12:14

    Nekur jau nav teikts, ka nedrīkstētu piederēt kriptovalūta! Tātad tas nebūt nenozīmē pilnīgu aizliegumu!

    Guntars K
    25.01.2022 16:28

    Nu šai ziņai ir skaidras sekas. Tūlīt bitkoins nokrītīs vēl uz 10k. Atliek vien vēl pārītim paziņot un varēs pirkt par kapeikām.

    Krotow
    25.01.2022 18:26
    Reply to  Guntars K

    Un pēc pirkšanas sagaidīt pie durvīm vīrus pelēkos uzvalkos.

    Roberts
    27.01.2022 18:03

    Pēc meneša kadirovs pazino ka pie viņiem var rakt un cenas atkal ir augšā. Kadirovs laicīgi par pundura kabatasnaudu ir iepircis.

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    28.01.2022 21:30
    Krotow
    29.01.2022 19:07

    Jā, pamanīja, ka no piramīdas var noslaukt vēl pāris oligarhu jahtām. Vai arī uzštancēt dažus jaunus tanciņus ko nolikt pie Ukrainas robežas. Tiešām tici, ka no šiem ienākumiem kaut ko saņems arī vienkāršais Krievijas iedzīvotājs?

    P.S. Maskava un Pēterburga nav visa Krievija.

    Reklāma