Web Analytics
More
    Reklāma

    Volvo un Northvolt izziņo kopīgās bateriju ražošanas rūpnīcas atrašanās vietu

    Jaunākie raksti

    Volvo un uzņēmuma sadarbības partneris, elektroauto bateriju ražotājs “Northvolt” atklājuši, kur tiks būvēta pirmā kopīgā bateriju ražošanas rūpnīca – tā tiks celta Gēteborgā, Zviedrijā, kas nodrošinās tiešu piekļuvi vienai no lielākajām Volvo autoražošanas rūpnīcām.

    Abi uzņēmumi jau iepriekš paziņoja par kopīgu attīstības un pētniecības centru (R&D), kas arī tiks būvēts Gēteborgā. Ņemot vērā, ka šajā apkaimē ir arī lielākā Volvo rūpnīca, tad bateriju rūpnīcas būvēšana netālu, protams, ir itin loģisks solis loģistikas apsvērumu dēļ. Uzņēmumu kopīgajā paziņojumā norādīts, ka izvēlētā vieta sniedz nepieciešamo piekļuvi infrastruktūrai, kā arī ļauj nodrošināt vajadzīgo elektrības apjomu, kas ražots no atjaunojamiem resursiem.

    Plānots, ka R&D centrs darbu uzsāks jau šā gada laikā, nodrošinot vairākus simtus jaunu darbavietu. Jaunās bateriju rūpnīcas celtniecības darbi startēs nākamgad, bet pirmās kopīgi izstrādātās bateriju šūnas ražošanā nonāks ap 2025. gadu, masveida ražošanu sasniedzot 2026. gadā.

    Abi uzņēmumi iepriekš atklājuši, ka rūpnīcā katru gadu varētu saražot baterijas ar kopējo ietilpību 50GWh. Volvo saka, ka ar to pietiks apmēram pusmiljonam mašīnu, kas norāda uz ražotāja plāniem veidot auto ar aptuveni 100kWh baterijām. Kopējās investīcijas abos projektos ir vairāk nekā 3 miljardi eiro. Plānots, ka šūnas no jaunās rūpnīcas tiks izmantotas jaunās paaudzes Volvo un Polestar mašīnās. Ražotāji norāda, ka kopīgi tiks izstrādātas īpaši pielāgotas baterijas un risinājumi, lai Volvo un Polestar īpašniekiem sniegto to, ko tie vēlas – lielu sniedzamību ar vienu uzlādi un īsu uzlādes laiku.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma