Web Analytics
More
    Reklāma

    Radīts polimērs, kas ir izturīgāks par tēraudu un kuru varētu izmantot telefonu korpusu ražošanā

    Jaunākie raksti

    Masačūsetsas Tehnoloģiju institūta (MIT) zinātnieki ir radījuši jaunu polimēru materiālu, kas ir ļoti stiprs, kā arī to varētu itin viegli pavairot masveidā, radot korpusus telefoniem, mašīnām un pat nopietnām būvēm.

    Kā norāda informācija, tad zinātnieki ir radījuši polimēru, kas nosaukta par 2DPA01. Tam ir tikai sestā daļa tērauda blīvuma, bet tas ir divreiz izturīgāks par to. Tas nozīmē, ka ir jāpielieto dubults spēks, lai to pārlauztu. Jaunajam materiālam ir sešas reizes augstāka izturība pret deformāciju, salīdzinot ar ložu drošu stiklu. Šie rādītāji, pēc zinātnieku domām, ļautu radīt gan ļoti vieglus korpusus telefoniem un mašīnām, kā arī to izmantot ēku un tiltu būvniecībā, jo tas labi absorbē triecienus.

    Reklāma

    Lai iegūtu šādu polimēru, MIT komandai izdevās panākt, ka tā molekulas salīp kopā divdimensiju loksnei līdzīgā struktūrā, ko sauc par poliaramīdu, kas līdz šim tika uzskatīts par neiespējamu un tika gatavots jau gadu desmitiem. To būs viegli saražot, kas ir viens no galvenajiem jaunā materiāla ieguvumiem, un ļauj skatīties cerīgi nākotnē, lai to tiešām izmantotu mūsu telefoniem, padarot tos izturīgākus. Iepriekš ir radīti dažādi noderīgi materiāli, tomēr to ražošanas dārdzības dēļ, tie paliek tikai projektu līmenī.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    08.02.2022 12:04

    Labāk lai pārtrauc līmēt telefonus un baterijas telefonu iekšpusē.

    Basics
    08.02.2022 14:23
    Reply to  Krotow

    Gribējāt arvien plānākus telefonus? Saņemiet, parakstieties.

    Krotow
    08.02.2022 15:38
    Reply to  Basics

    Es negribēju :)

    Mmm
    08.02.2022 17:40
    Reply to  Basics

    Es arī bnegribēju. Ražotāji izdomā arvien plānākus telefonus savukārt pircēji pērk maciņus lai padarītu telefonu atkal biezāku

    Krotow
    09.02.2022 21:16
    Reply to  Mmm

    Maciņus pērk pirmkārt lai telefonu nenoskrāpētu un neapdauzītu. Tur bez zināma biezuma nekā.

    Basics
    08.02.2022 14:22

    Gan jau tāpat modņiki čīkstēs “a kāpēc nav metāla korpuss tas tik kruta tik mūžīgi un varētu mest zemē 3x dienā un spoguļoties pakaļvākā kad noņemšu silikona zeķi” ))

    KKTK
    08.02.2022 16:49

    Es kaut ko savādāk saprotu no fizikas – izturīgi, NEdeformējoši materiāli triecienus neabsorbē – tie tos nodod nākošajai detaļai – pie kā tā ir pieskrūvēta. Tieši par pielietojumu automašīnās… Tas ka monolīts telefona korpuss tagad lēkās pa grīdu kā gofa bumbiņa, varbūt ir labi. Līdz beidzot nokritīs plakaniski uz stikla un tad sašķīdīs :D

    Reklāma