Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla jāatsauc vairāk nekā 800 tūkstoši mašīnu neskanoša brīdinājuma signāla dēļ

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Tesla spiests izsludināt atsaukumu 817 tūkstošiem automašīnu ASV, jo programmatūras kļūmes dēļ var neatskanēt brīdinājums, ka vadītājs nav piesprādzējis drošības jostu. Atsaukums skar visus Tesla modeļus – visplašāk “Model 3”, kur uzmanība jāpievērš 2017. – 2022. gada mašīnu īpašniekiem.

    ASV Federālie noteikumi pieprasa, lai brīdī, kad auto iedarbināts, atskan signāls par drošības jostas piesprādzēšanu. Tas tiek pārtraukts, vadītājam piesprādzējoties. Tiesa, lai arī skaņa var neatskanēt, joprojām redzams vizuāls brīdinājuma signāls auto panelī. Šis ir viens no lielākajiem atsaukumiem Tesla vēsturē.

    Autoražotājs jau paziņojis, ka izplatīs bezmaksas programmatūras atjauninājumu, lai šo problēmu novērstu. Tesla norāda, ka līdz šim nav zināms par gadījumiem, kad šīs problēmas dēļ būtu bijuši negadījumi ar cietušajiem vai bojāgājušajiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Basics
    06.02.2022 14:46

    Viņi tur Teslā softu vispār netestē, pirms laist pie lietotājiem? Un tas nav algoritma zars, kas izpildās ļoti īpašos apstākļos varbūt pieciem auto no tiem miljoniem gada laikā, tas izpildās katram auto katra brauciena sākumā. Un tas nav gluži lētā gala auto. Āpāc.
    Nav brīnums, ka friči ilgi nepiekrita pie sevis celt šitādu “brīnumauto” rūpnīcu – kauns taču, ka uz tava zemes pleķa ražo šitādus brāķus.

    Last edited 2 years ago by Basics
    Elektriķis
    06.02.2022 16:12

    Par šādu “fīču” es pat būtu priecīgs. Ja nu kas mani šajā sakarā tiešām uztrauc, tad tas, ka skan “kling” kad uz sēdekļa nolikta soma.

    Reklāma