Web Analytics
More
    Reklāma

    Mercedes šogad prezentēs divus elektriskos krosoverus

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs Mercedes šogad gatavojas prezentēt divus elektriskos krosoverus, kas balstīti jau esošos modeļos, proti, “EQE SUV” un “EQS SUV”. Šie auto kļūs par trešo un ceturto modeli, kas radīts uz īpaši elektroauto paredzētās “EVA” platformas.

    Šādu mašīnu projektēšanu 2020. gadā apstiprināja Mercedes vadītājs Ola Kaleniuss. Abi auto tehniski būs līdzīgi, tiem tiekot izstrādātiem kopīgā projektā. Plānots, ka abiem modeļiem jātiek prezentētiem ne vēlāk kā sešus mēnešus citam no cita, bet tie gaidāmi jau šogad.

    “EQS SUV” versija vēlāk kļūs par pamatu vēl ekskluzīvākai “Maybach” versijai, kas jau nodemonstrēta konceptauto formā. Šobrīd ražotājs oficiāli nav paziņojis, kad tiks parādīti šie modeļi, bet tiek prognozēts, ka “EQS SUV” varētu prezentēts šā gada aprīlī, savukārt “EQE SUV”, visticamāk, ieraudzīsim vēlāk rudens pusē. “EQS SUV” būs aprīkots ar 108kWh bateriju un diviem elektriskajiem motoriem, kas attīstīs vairāk nekā 500 zirgspēkus, savukārt izmēros mazākais “EQE SUV” būs pieejams ar 90,6kWh bateriju un iespējām iegādāties versiju ar vienu vai diviem elektriskajiem motoriem.

    Mašīnu izstrādes laikā daudz darba paveikts vēja tunelī, lai auto būtu pēc iespējas aerodinamiskāki, tādējādi samazinot elektrības patērīņu. Pagaidām nav zināmas mašīnu cenas, taču sagaidāms, ka “EQE SUV” varētu maksāt, sākot no aptuveni 70 tūkstošiem, bet par “EQS SUV” būs jāšķiras vismaz no 90 tūkstošiem.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma