Web Analytics
More
    Reklāma

    Aston Martin līdz 2026. gadam pāries uz hibrīdiem un pilnībā elektriskiem auto

    Jaunākie raksti

    Britu sporta auto ražotājs Aston Martin līdz 2026. gadam daļēji atteiksies no iekšdedzes dzinējiem savās mašīnās, tuvāko četru gadu laikā pārejot uz hibrīdiem un pinvērtīgiem elektroauto. Ražotājs jau iepriekš bija apņēmies pāriet uz elektroauto līdz 2026. gadam, tiesa, vēl kādu laiku saglabāsies arī hibrīdi.

    Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Lorenss Strols norāda, ka ne visi Aston Martin klienti vēlas pilnvērtīgu elektroauto. “Cilvēki joprojām vēlas skaņu un benzīna smaržu, bet to var iegūt tikai ar iekšdedzes dzinēju. Mēs pamazām nonāksim līdz brīdim, kad piedāvāsim tikai elektroauto, bet pagaidām piedāvāsim abus – gan elektroauto, gan hibrīdus,” skaidro Strols. “Mums būs elektrificētas mašīnas, bet, ja 2028. gadā kāds vēlas mašīnu ar iekšdedzes dzinēju, tad tāda būs nopērkama.”

    Par pirmo Aston Martin hibrīdu kļūs “DBX” krosovers, kas šā gada laikā saņems “mild-hybrid” sistēmu. Šī versija gan būs pieejama tikai Ķīnā, bet līdz 2024. gadam tirdzniecībā jānonāk arī “DBX” plug-in hibrīdam. Iespējams, ka šajā laikā sagaidīsim vēl kādu hibrīdu no Aston Martin, taču pagaidām plašāka informācija par to netiek izpausta.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma