Web Analytics
More
    Reklāma

    AMD apstiprina Zen 4 procesoru un RDNA3 videokaršu iznākšanu šajā gadā

    Jaunākie raksti

    AMD paziņojis, ka šogad gaidāmi lieli jaunumi – Zen 4 procesori un RDNA3 videokartes. Pagaidām RDNA3 videokartes ir visai liels noslēpums, bet par jaunajiem AMD Zen 4 procesoriem jau šis tas ir zināms. Jaunās AMD tehnoloģijas ražos TSMC.

    Zen 4 procesoru un RDNA3 videokaršu izstrādē un ražošanā ieguldīti milzu līdzekļi, ko AMD noteikti gribēs atgūt ar uzviju. Tāpat nepalīdzēs esošās mikroprocesoru pieejamības un cenu problēmas, bet AMD vēl arvien ir jākonkurē ar Intel, kas ir visai veiksmīgi startējis ar 12. paaudzes galddatoru un nu arī ar klēpjdatoru procesoriem.

    Reklāma

    Sagaidāms, ka pirmie AMD Zen 4 procesori atnāks ar Ryzen 7000 sērijas nosaukumu. AMD Zen 4 bāzētie procesori piedāvās jaunas un ātrākas pieslēgvietas un būtiski uzlabotu procesoru arhitektūru. Būšot pieejami arī EPYC procesori ar Zen 4 kodoliem, kā arī mākoņdatu risinājumi ar Zen 4c nosaukumu.

    Plašāku informāciju par Zen 4 procesoriem un RDNA3 videokartēm varam gaidīt Computex 2022, kas norisinās maijā. Zen 4 procesoru un RDNA3 videokaršu nonākšana veikalos tiek lēsta ap šī gada septembri vai oktobri.

    Avotsguru3d
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma