Web Analytics
More
    Reklāma

    Populārs jūtūberis no saviem faniem esot izkrāpis 500 000 USD, lai nopirktu dārgu “Teslu”

    Jaunākie raksti

    Krāpšanās, izmantojot kriptovalūtas, sit augstu vilni. Taču, šķiet, īpaši veiksmīgi tas izdevies kādam populāram “Youtube” lietotājam ar iesauku Ice Poseidon jeb Polam Denino (Paul Denino), kurš no saviem faniem pērn esot izkrāpis pusmiljonu dolāru un par šo naudu bez sirdsapziņas pārmetumiem nopircis dārgu “Tesla” automobili.

    Denino krāpšanas shēmas pamatā bija paša radīta kriptovalūta “CxCoin”. Viņš mudināja savus fanus tajā investēt, pārliecinot, ka tas būs ilgtermiņa ieguldījums. Taču jau no paša sākuma mērķis tam bija cits. Denino ar vienkāršas shēmas palīdzību kriptovalūtas vērtību palielināja un pazemināja, līdz tā nokritusi līdz nullei. Šādā veidā viņam no saviem faniem izdevies izkrāpt iespaidīgo naudas summu.

    Jūtūberis Ice Poseidon jeb Pols Denino

    Saskaņā ar ziņojumu – 200 000 USD Denino samaksājis programmētājiem, kuri viņam palīdzējuši radīt šo krāpšanas shēmu. Taču daļu no atlikušajiem 300 000 USD jūtūberis iztērējis, lai palutinātu sevi ar svaigu “Tesla” automobili. Viņš šo pirkšanas momentu arī iemūžinājis 3h garā “Youtube” video, kas publicēts apmēram pirms pusgada. Kāds cits jūtūberis jau nostādīja Denino fakta priekšā, izvilinot atzīšanos krāpšanā, taču viņš tikai noteicis, ka par sekām esot atbildīgi paši fani. Tāpat Denino uzstājīgi norādījis, ka visu naudu paturēs sev, lai gan teorētiski to varēja atdot apkrāptajiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    03.02.2022 09:15

    Viss kas jāzina par kriptovalūtu investīcijām un to ienesīgumu! :)

    KKTK
    03.02.2022 09:22

    Man te vairāk patīk, kādu likmi programmētāji paprasīja Paulam :)

    Krotow
    03.02.2022 19:57

    Tas čalis riskē ilgi nenodzīvot. Diez kas pēc tam ar to vāģi brauks.

    Biteme
    04.02.2022 08:45

    Kā tur bija….pieminēsim nocoinerus ar klusuma brīdi? Tikai šoreiz – coinerus.

    Satraukumam gan nav pamata – summa nav liela. Un spriežot pēc džeka izskata, nez vai viņa fani ir cilvēki, kas iztērēja savus pensijas iekrājumus. Ja kaut ko var nopirkt par naudu (mācību, šajā gadījumā) – esi lēti ticis pie kārotā.

    Reklāma