Web Analytics
More
    Reklāma

    Bentley 2025. gadā prezentēs pirmo elektroauto, kam sekos vēl vairāki modeļi

    Jaunākie raksti

    Lielbritānijas luksusauto ražotājs Bentley pavēstījis, ka 2025. gadā tas piedāvās savu pirmo pilnībā elektrisko automašīnu, bet pēc tam klajā laidīs vēl vairākus modeļus – plānots, ka pēc 2025. gada pie klientiem nonāks kopumā pieci elektriski Bentley modeļi. Uzņēmums jau iepriekš bija apņēmies līdz 2030. gadam pilnībā pāriet tikai uz elektroauto.

    Bentley vadītājs Adrians Halmarks norāda, ka pirmais elektriskais modelis savā attīstībā nonācis visai tālu. “Zinām mūsu baterijas un to sniegumu. Arī dizaina gala variants ir pāris mēnešu jautājums. Šis būs kā papildinājums mūsu modeļu līnijai un nekonkurēs ar tām mašīnām, ko ražojam šobrīd. Mēs gribam izveidot ne tikai elektroauto, vēlamies virzīt visu segmentu.”

    Halmarks atzīst, ka vēl pirms pāris gadiem viņiem nebija pārliecības par bateriju tehnoloģiju, taču progress bijis straujš, ļaujot sasniegt paša ražotāja uzstādītos mērķus. Viņš norāda, ka iespējams ražot tikpat lielu mašīnu kā līdz šim. Pirmie divi vai trīs elektriskie modeļi tehnoloģiski būs visai līdzīgi, savukārt modeļi tuvāk desmitgades beigām jau būs gatavi lietot arī jaunākās tehnoloģijas. Pēc tam šīs jaunās tehnoloģijas būs iespējams uzstādīt arī pirmajiem elektriskajiem Bentley, lai klienti nejustos apdalīti par to, ka nopirkuši pirmos modeļus. Pirmajiem elektriskajiem Bentley bez grūtībām vajadzētu nobraukt vairāk nekā 480 kilometrus ar vienu uzlādi.

    Lai sasniegtu savus elektriskos mērķus, ražotājs nākamās desmitgades laikā apņēmies investēt 2,5 miljardus mārciņu gan rūpnīcas attīstībā, gan arī strādājot pie izpētes un attīstības projektiem. Mašīnas dizains, tehniskā attīstība un arī salikšana notiks Bentley rūpnīcā Lielbritānijā, tiesa, vēl nenokrāsots auto korpuss tiks sagatavots Volkswagen rūpnīcā Hanoverē un tad nogādāts Bentley rūpnīcā.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    27.01.2022 13:29

    Cerams, ka varēs maksāt ar bitcoin

    Krotow
    27.01.2022 15:01

    Kaut kā taču godīgi izzagtais un izkrāptais jālegalizē.

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    27.01.2022 15:26
    Reply to  Krotow

    Cik zināms no twitter ierakstiem, a. god. Kristapam Skutelim arī kādu laiku piederēja bitcoin. Viņš arī ar zagšanu un krāpšanu nodarbojas?

    Krotow
    27.01.2022 16:04

    Viņš nenodarbojas ar “piramīdu” popularizēšanu.

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    27.01.2022 22:59
    Reply to  Krotow

    Tad piedalīties piramīdā ir ok, tikai nedrīkst popularizēt?

    KKTK
    27.01.2022 19:54

    Nu vajadzētu jau vajadzētu izmest ārā to VW dīzeli. Tā taču ir ņirgāšanās par brendu.

    Reklāma