Web Analytics
More
    Reklāma

    Renault-Nissan-Mitsubishi alianse trīskāršos investīcijas elektroauto attīstībā

    Jaunākie raksti

    Renault-Nissan-Mitsubishi alianse šīs nedēļas laikā grasās izziņot ievērojamu investīciju plānu elektroauto attīstībai turpmāko piecu gadu laikā – kopuzņēmums izziņos vēl papildus 20 miljardu eiro investīcijas, lai kopīgi attīstītu elektroauto. Jau iepriekš alianse bija apņēmusies investēt 10 miljardus eiro šajās tehnoloģijās.

    Kā vēsta ziņu aģentūra Reuters, vismaz divi situācijai tuvu stāvoši avoti esot izteikušies, ka Renault un viņu partneri līdz 2030. gadam radīs vairāk nekā 30 jaunus modeļus, kas veidoti uz piecām kopīgām platformām. Plānots, ka uz šīm platformām tiks būvēti 90% šo trīs ražotāju radītie elektroauto līdz 2030. gadam.

    Visu trīs ražotāju alianse jau ir izstrādājusi vairākas elektroauto platformas, piemēram, “CMF-EV”, kas tiek izmantota “Renault Megane E-Tech” un “Nissan Ariya” elektroauto ražošanai. Līdz šīs desmitgades vidum plānots izstrādāt jaunu elektroauto platformu, kas tiks izmantota izmēros mazākajiem auto – “Nissan Micra” elektriskajai versijai un gaidāmajam “Renault 4”.

    Kā vēsta avoti, autoražotāji cer panākt, ka kompaktklases elektroauto maksā tikpat, cik līdzīga izmēra elektroauto. Tas tiks panākts, izmantojot dažādas kopīgas tehnoloģijas, tostarp Nissan izstrādātās cietvielu un litija jonu baterijas. Daļu naudas plānots ieguldīt bateriju ražošanā, lai ap 2030. gadu katru gadu tiktu saražotas baterijas ar kopējo ietilpību 220GWh. Standartizējot baterijas un daloties ar tehnoloģijām, ražotāji cer samazināt ražošanas izmaksas pat uz pusi. Oficiāls paziņojums gaidāms jau tuvāko dienu laikā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma