Web Analytics
More
    Reklāma

    “Meta” saka, ka būvē līdz šim jaudīgāko mākslīgā intelekta superdatoru

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums “Meta” iepazīstinājis ar savu nākamo projektu, kas, šķiet, būs gatavs jau šogad un paredz lielu izrāvienu kompānijas produktu un pakalpojumu pilnveidē un izveidē. “Meta” pašreiz izstrādā mākslīgā intelekta superdatoru “AI Research SuperCluster” jeb RSC, kas būs domāts mašīnmācīšanās sistēmu apmācībai. Uzņēmums apgalvo, ka tas būs pasaulē jaudīgākais mākslīgā intelekta superdators.

    “Meta” norāda, ka RSC tiks izmantots, lai apmācītu dažādas sistēmas – no satura regulēšanas algoritmiem, ko izmanto, lai atklātu naida runu “Facebook” un “Instagram”, līdz papildinātās realitātes funkcijām, kas būs pieejamas uzņēmuma izstrādātajās ierīcēs nākotnē. Protams, RSC tiks likts pie darba, lai pilnveidotu metaversu.

    Reklāma

    “Meta” inženieri uzsver, ka superdators palīdzēs uzņēmumam izstrādāt jaunus un labākus mākslīgā intelekta modeļus, kas var mācīties no triljoniem piemēru, strādāt ar simtiem dažādu valodu, analizēt gan rakstisko, gan vizuālo informāciju jaunā līmenī. Šādā veidā būs iespēja, piemēram, izveidot reāllaika balss tulkojumus lielām cilvēku grupām, kas runā dažādās valodās. Tas īpaši varētu būt noderīgi tajā pašā metaversā.

    Darbu pie RSC izstrādes “Meta” sāka pirms pusotra gada. Šobrīd ir pabeigts datora izstrādes pirmais posms, un plānots, ka līdz šī gada beigām mākslīgā intelekta superdators “AI Research SuperCluster” tiks pilnībā izstrādāts.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    25.01.2022 14:51

    Matrix projekts iet pilnā sparā ;)

    klons
    25.01.2022 19:00
    Reply to  Krotow

    drīzāk “Andromeda” projekts vai “Androm’edas Celms”.. aizmirsu, bet nu si’zeta l’inija l’idz’iga

    Krotow
    25.01.2022 19:36
    Reply to  klons

    “Andromedas celmā” bija tikai bāze ar mākslīgo intelektu pie šprices. Te jau taisās publiku VR brillēs pa virtuālām zālēm vadāt. Nākamais solis būs speciālais sejasgrāmatas pieejas implants dibenā tikai pa 999$.

    Reklāma