Web Analytics
More
    Reklāma

    Intel veido speciālu procesoru Bitcoin “rakšanai”

    Jaunākie raksti

    Šī varētu būt laba ziņa visiem tiem, kuri nav spējuši jau divus gadus iegādāties jaunu videokarti datorspēlēm – Intel gatavo speciāli Bitcoin rakšanai paredzētu procesoru. International Solid-State Circuits Conference 2022 norises laikā Intel pastāstījis par Bonanza Mine mikročipa tapšanu.

    Intel pats jauno Bonanza Mine čipu nodēvējis par zema sprieguma un energoefektīvu Bitcoin rakšanas ASIC (Application-Specific Integrated Circuit). Tātad Bonanza Mine varētu būt jau gatava sistēma Bitcoin ieguvei, kas konkurētu ar Ķīnas Bitmain.

    Reklāma

    Intel arī precizējis, ka Bonanza Mine nav nekādas darīšanas ar videokartēm un tajās izmantotājiem procesoriem. Visticamāk, tas piebilst tāpēc, lai Bonanza Mine netiktu saistīts ar topošajām Intel videokartēm.

    Sagaidāms, ka Intel Arc videokartes tiks prezentētas tuvāko nedēļu laikā. Daudzi gaida, ka Intel Arc būs vidējā vai sākuma līmeņa videokartes, bet tieši GeForce RTX 3060 un pat RTX 3050 jaudas videokartes arī šobrīd interesētu pircēju.

    Avotsgizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jancis
    20.01.2022 10:26

    Bitkoinus mūsdienās nerok ar video kartēm. Tie kas izpirka video kartes lai raktu ēteru un līdzīgos, to turpinās darīt. diemžēl.

    Mārtiņš
    21.01.2022 21:28

    Eh, kā gribētos, lai pasaule beidzot nāktu pie prāta un saprastu, ka proof-of-work ir bezjēdzīga enerģijas izšķērdēšana. Ja visus tos resursus veltītu kādiem lietderīgiem aprēķiniem, piemēram, jaunu medikamentu izstrādei (Folding@Home utml.)…

    Basics
    21.01.2022 21:45

    laba ziņa visiem tiem, kuri nav spējuši jau divus gadus iegādāties jaunu videokarti datorspēlēm – Intel gatavo speciāli Bitcoin rakšanai paredzētu procesoru.

    Un kā tas palīdzēs Krotow, kurš grib apgreidot videokarti? Nopirks Bintel čipu un ieliks sludinājumu “mainu jaunu ASIC pret neuzceptu GPU” ? Videokaršu tak vairāk tāpēc nekļūs.

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    22.01.2022 13:55

    Viss iet pēc plāna

    Basics
    22.01.2022 14:06

    Yup. Drīz varēs ņammāt bitkoinus, pat nemainot tos pret maizi un desu.

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    22.01.2022 15:24
    Reply to  Basics

    “Yellow metal can not has value. Grain and cattle valuable only”

    Reklāma