Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple 2021. gada nogalē atkal bija lielākais viedtālruņu piegādātājs

    Jaunākie raksti

    Pēc salīdzinoši pieticīga viedtālruņu pārdošanas gada, Apple atguvis savas ierastās līderpozīcijas pagājušā gada pēdējā ceturksnī.

    Analītikas uzņēmums Canalys dalījies ar viedtālruņu piegāžy apjomu 2021. gada nogalē, un kā liecina pieejamā informācija, tad no visa tirgus periodā no oktobra līdz decembrim Apple ir aizņēmuši 22% tirgus, un uz pēdām seko Samsung ar 20%. Ja salīdzina kopējos piegādes apjomus, tad tie ir tikai par 1% lielāki nekā 2020. gada pēdējā ceturksnī. Tas viss, protams, saistīts ar pandēmiju un komponenšu deficītu. Izkristalizējies, ka tas vairāk ietekmē mazos uzņēmumus, kamēr lielie brendi tiek skarti mazāk.

    Analītiķi norāda uz to, ka uzņēmumi ir pielāgojušies situācijai, domājot par iespējām, kā radīt komponentes ar pieejamajiem resursiem. Tāpat nav gaidāms, ka tuvākajos gados varētu strauji kāpināt dažādu detaļu ražošanas apjomus. Apple gadījumā ceturtajā ceturksnī ir izdevies veikt piegādes tieši Ķīnā, kas arī ļāvis atgriezties vadībā, jo šis ir viens no galvenajiem noieta tirgiem. Kaut arī iPhone 13 ir pietiekami brīvi pieejams lielajos tirgos, tomēr uz tiem joprojām ir jāgaida mazākās valstīs.

    Avots: Canalys

    Salīdzinot ar 2020. gada pēdējo ceturksni, tad tieši Samsung ir spējis kāpināt savu tirgus daļu no 17% līdz 20%, kamēr gada griezumā Apple ir zaudējis 1%. Trešajā vietā diezgan stabili atrodas Xiaomi ar 12% piegāžu. Attiecīgi ceturtajā un piektajā vietā seko brendi Oppo un Vivo ar 9% un 8%, zaudējot vienu procentpunktu pret 2020. gadu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma