Web Analytics
More
    Reklāma

    “iDeal” – Tavs biznesa partneris “Apple” jautājumos

    Raksts tapis sadarbībā ar iDeal - Apple produktu izplatītāju un oficiālo servisa partneri.

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums “Apple” septembrī un oktobrī iepazīstināja mūs ar savu jaunāko ierīču ražu, kas gluži kā pēdējos gados padevusies visai varena. Šobrīd šīs ierīces ir pieejamas arī Latvijā, tostarp pie “iDeal” – “Apple” produktu izplatītāja un oficiālā servisa partnera. Tāpēc šis ir īstais laiks aizsākt jaunu rakstu sēriju, kurā sadarbībā ar “iDeal” parunāsim par “Apple” ierīču sniegtajām iespējām tieši biznesa klientiem. Pirmajā rakstā uzzināsi, kādas priekšrocības šo iekārtu iegādē un lietošanā uzņēmumiem piedāvā “iDeal”, ar ko plašāk iepazīstina “iDeal” biznesa nodaļas komandas līderis Raimonds Balkājs.

    “iDeal” biznesa nodaļas komandas līderis Raimonds Balkājs

    Svarīgs uzdevums – noturēt “Apple” veikalu līmeni

    “iDeal” ir vienīgais oficiālais “Apple” pārstāvis Latvijā, kas piedāvā tikai un vienīgi šīs kompānijas produktus un ar tiem saistītos pakalpojumus. Tāpat “iDeal” ir arī “Apple Premium Reseller” statuss. Latvija pēc tirgus lieluma diemžēl ir pārāk maza, lai kompānija pie mums atvērtu savu zīmola veikalu, taču “iDeal” to ļoti labi kompensē. Tā principā ir “Apple” veikala kopija, ieskaitot interjeru, krāsas, materiālus, produktu izvietojumu un, protams, apkalpošanas kvalitāti. “Mūsu uzdevums ir sniegt identisku servisu, kāds ir “Apple” veikalos”, uzsver R.Balkājs. “iDeal” kā “Apple Premium Reseller” ir arī iespēja jaunos produktus kā pirmajiem prezentēt Latvijā un piegādāt klientiem.

    Tā kā “iDeal” darbojas tikai ar “Apple” ierīcēm, tas dod iespēju ar pilnu jaudu koncentrēties uz zīmola īpašībām un sniegt augstas kvalitātes servisu. “iDeal” darbiniekiem pieejama “Apple” iekšējās apmācības sistēma, kas palīdz nodrošināt tādu apkalpošanu, kāda precīzi no matu galiņiem līdz papēžiem atbilst kompānijas standartiem.

    “iDeal” Latvijā šobrīd apkalpo klientus piecos veikalos, piedāvā servisa pakalpojumus, kā arī atvēris biznesa nodaļu juridiskiem klientiem. Vienlaikus arī Igaunijā “iDeal” nav svešs. “Mums ir diezgan cieša sadarbība ar Igaunijas biznesa komandu, viņi mums ir tāds kā lielais brālis, kurš var palīdzēt dažādos jautājumos, sniegt jaunas idejas”, stāsta R.Balkājs . Viņš norāda, ka īpaši biznesa jautājumos daudz mācījušies no igauņu kolēģiem, kuriem pieredze šajā jomā mērāma piecos gados.

    Kaut kas daudz vairāk par parastu “Apple” ierīču tirgotāju

    Būtiski un to jau mazliet ieskicējām, ka “iDeal” nenodarbojas tikai ar “Apple” produktu pārdošanu. Patiesībā tā ir tikai viena no darbības sfērām. “iDeal” fiziskiem klientiem piedāvā arī tādus pakalpojumus kā līzings, ierīču atpirkšana, “Smartdeal”, “IdealCare”, serviss. Taču pēdējā laikā aizvien lielāks uzsvars tiek likts uz to, kā padarīt ērtāku un patīkamāku dzīvi arī biznesa klientiem.

    Saistībā ar to nesen pārmaiņas piedzīvojusi ideal.lv mājaslapa, kurā parādījusies jauna sadaļa “Biznesam”. Uzspiežot uz tās, iespējams nokļūt līdz atsevišķam preču katalogam “iDeal Business”, kas domāts tieši biznesa klientiem un piedāvā plašu produktu klāstu – no “Mac” datoriem līdz “Apple Watch” viedpulksteņiem. Līdz ar to varēsi izvēlēties savam uzņēmumam tieši to, kas nepieciešams.

    Arī biznesa klientiem piedāvāto pakalpojumu klāsts nesākas un nebeidzas tikai pie ierīces iegādes. Principā mēs piedāvājam pilnu pakalpojumu klāstu – sākot ar iekārtas iegādi, ar to saistītiem pakalpojumiem līdz pat līzingam, apdrošināšanai, papildus garantijai, servisam”, uzsver R.Balkājs. Taču arī šajā punktā sadarbība ar klientu nebeidzas. “iDeal” arī pēc pirkuma veikšanas labprāt komunicē ar klientu, apjautājas par apmierinātību, sniedz konsultācijas.

    Priekšrocības, ko saņem biznesa klienti

    • Apple Premium Reseller. Klientam, iepērkoties “iDeal Business”, tiek piesaistīts savs personīgais menedžeris, kurš pārliecināsies, vai pirkumu groziņā ieliktās preces ir tik tiešām tās, kuras klientam nepieciešamas. R.Balkājs atklāj, ka bieži vien gadījušās situācijas, kad klients domā, ka viņam vajag, piemēram, “MacBook Pro” ar 256GB datu glabātuves apjomu, taču īstenībā nepieciešams dators ar lielāku apjomu. Tieši tāpēc, lai vēlāk klientam atkristu liekas klapatas, “iDeal” iedziļinās situācijā, sniedz konsultācijas, iesaka vajadzībām atbilstošāko preci, kā arī piedāvā specializētus un personalizētus risinājumus biznesa videi.
    • Finansējuma iespējas. Biznesa klientiem “iDeal” sniedz izdevīgākus aizdevuma un līzinga nosacījumus. Apple ierīču iegādei aizdevumu var saņemt no 800 EUR līdz pat 25 000 EUR ar atmaksas periodu no 6 līdz 24 mēnešiem. Aizdevums tiek nodrošināts sadarbībā ar “Noviti Finance”. Līdzīgi kā ar operatīvo līzingu automašīnām, “iDeal” piedāvā iznomāt ierīci no 1 līdz 5 gadiem bez pirmās iemaksas. Šāda iespēja ir spēkā, ja iekārtas vērtība sasniedz vismaz 500 eiro. Nomas perioda beigās klientam ir iespēja izpirkt ierīci, samaksājot atlikušo vērtību, vai arī atdot to atpakaļ un nopirkt jaunu par izdevīgāku cenu. Līzinga pakalpojumu sniegšanā “iDeal” sadarbojas ar “Grenke”.
    • Apdrošināšana. Diemžēl neviens nav pasargāts no negaidītām ķibelēm, un pilnīgi gribas plēst matus, kad kaut kas nelāgs atgadās ar “Apple” ierīci. Nav noslēpums, ka šo iekārtu remonts ir dārgs un var iecirst diezgan pamatīgu robu finansēs. Šādos gadījumos ir labi, ja ierīce tikusi apdrošināta. “iDeal” apdrošina principā visas “Apple” ierīces. Apdrošināto risku klāstā ietilpst dažādi bojājumi, ierīces pilnīga bojāeja, zādzība. Klientam atliek samaksāt 50 eiro pašriska summu, pārējo segs apdrošinātājs. Gadījumā, kad ierīce bijusi apdrošināta un ar to kaut kas atgadījies, tiek sastādīta tāme, cik šis prieks izmaksās. Nereti sanāk tā, ka remonta izmaksas pārsniedz jaunas ierīces vērtību. Tajā brīdī tiek izmaksāta kompensācija, lai klients var iegādāties jaunu iekārtu.
    • Pagarinātā garantija. Zināms, ka “Apple” oficiālā garantija ir viens gads visām iekārtām – tas attiecas gan uz fiziskām, gan juridiskām personām. Taču arī šajā ziņā “iDeal” biznesa klientiem  sniedz priekšrocības, piedāvājot iegādāties papildus viena, divu vai trīs gadu garantiju. Tā kā “iDeal” ir arī savs serviss, speciālisti paši nodrošina papildus garantijas apkalpošanu.
    • Atpirkums. Aizvien aktuālāka problēma īpaši uzņēmumiem ir veco ierīču kalni, kas gadiem krāj putekļus, sastutēti kādā stūrī vai telpā. Savukārt atbrīvošanās no tiem un utilizēšana ir maksas pakalpojums. “iDeal” uzņēmumiem  piedāvā “nošaut divus zaķus ar vienu šāvienu” – bez maksas nodot jebkura ražotāja vecās iekārtas – viedtālruņus, planšetdatorus, datorus – un pretī saņemt atlaidi jaunu “Apple” ierīču iegādei. R.Balkājsuzsver, ka “iDeal” uzņemas pilnu atbildību par nodotajās ierīcēs esošo datu drošību, izdzēšot tos no diska. Būtiski atcerēties, ka, nododot vecās “Apple” ierīces, iespējams saņemt lielāku atpirkuma summu, jo šādu iekārtu vērtība krīt salīdzinoši lēnāk. Piemēram, par divus gadus vecu ierīci klients varēs saņemt summu, kas pielīdzināma apmēram 35% no iekārtas sākotnējās vērtības.
    • Serviss. Būtiski, ka “iDeal” ir arī pašiem savs, “Apple” autorizēts serviss, kas atrodas Rīgā. Tur darbojas augsti apmācīti, sertificēti speciālisti, tāpēc visa apkalpošana notiek precīzi pēc “Apple” standartiem. “iDeal” veic plaša spektra ierīču remontu, vadoties pēc kompānijas noteiktā izpildes termiņa. Taču reālajā dzīvē labošanas darbi mēdz aizņemt arī mazliet ilgāku laiku nekā paredzēts.

    Uz “iDeal” servisu vari doties ne tikai tad, kad tavai “Apple” ierīcei viss ir slikti un vajadzīgs remonts, bet arī, ja vēlies, lai to nedaudz apčubina un veic tehnisko apkopi. “iDeal” speciālisti ar prieku arī ieklausīsies klienta vēlmēs un sakonfigurēs “Mac” datoru tā, lai tas atbilstu uzņēmuma vajadzībām. Iespējams izvēlēties vēlamo atmiņas lielumu un citus individuālus risinājumus.

    Iepriekš vienojoties, “iDeal” speciālisti arī palīdzēs uzstādīt “Apple” ierīces, sagatavot tās darbam un savienot ar citām iekārtām. Savukārt, ja līdz šim nav sanācis darboties ar šo zīmolu, bet ir vēlme kādu no šīm ierīcēm iegādāties, “iDeal” speciālisti iepazīstinās ar zīmola ekosistēmu un apmācīs iekārtu lietošanā. Tāpat “iDeal” ir viens no dažiem uzņēmumiem Latvijā, kas var nodrošināt ierīču pieslēgšanu “Apple Business Manager” pakalpojumam, kas ir domāts piecu un vairāk iekārtu pārvaldībai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    gron
    19.01.2022 11:15

    “Šobrīd šīs ierīces ir pieejamas arī Latvijā, tostarp pie “iDeal””
    NAV!

    MacBook Pro 16″ 2021 Apple M1 Pro
    Kurā veikalā tādi ir? Mājas lapā no “piegāde no 2-6 nedēļām” ir nomainīta uz “pasūtīt”
    Tas principā nozīmē, ka šī prece nemaz nav pieejama iegādei.
    Cik ilgā laikā šo datoru varat piegādāt? Sērijas numurs: MK183ZE/A

    Raimonds Balkājs
    19.01.2022 11:48
    Reply to  gron

    Labdien, paldies par Jūsu jautājumu! Preces ir pieejamas iegādei ar mainīgu piegādes termiņu, ko ietekmē dažādi globāli faktori. Līdzīgas konfigurācijas modeļi ir pieejami iDeal Business noliktavā. Lai uzzinātu pieejamību, aicinu Jūs rakstīt uz business@ideal.lv

    gron
    19.01.2022 13:16

    Ja nav noslēpums, tad kāpēc šie datori nav uz vietas veikalā? Viņus izķer pie pirmās iespējas un nespējat dēļ globālajām likstām veidot uzkrājumu?
    E-pasts būs jāuzraksta. Es sēžu un gaidu nedēļām un vaktēju Jūsu lapu, bet pēc Statusa varēja spriest, ka iegūt viņu nav iespējams

    Raimonds Balkājs
    20.01.2022 18:29
    Reply to  gron

    Sveiks! Veikali preci nesaņem pietiekamā daudzumā, lai spētu izveidot uzkrājumu katram modelim.

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    19.01.2022 12:18

    Būs jāpaņem korporatīvais iPod Shuffle

    Last edited 2 years ago by Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    Sanita
    19.01.2022 16:41

    No savas pieredzes pateikšu to,ka šajā kompānijā strādā pilnīgi profāni.Kad oktobra sākumā piezvanīju,lai painteresētos par Apple Watch 7 iepriekšpārdošanu,man atbildēja,ka iDeal nav lietas kursā par iepriekšpārdošanas sākumu un pat nezin,kad tā varētu sākties.Pats amizantākais šajā stāstā ir tas,ka nākošajā dienā šo pulksteni jau varēja pasūtīt iepriekšpārdošanā.Interesanti,pēc kādiem kritērijiem šajā kompānijā tiek izvēlēti pārdevēji,kuri absolūti nav lietas kursā par precēm,kuras tie pārdod.Otrkārt,pasūtot preci šajā kompānijā,faktūrrēķins ir jāgaida vairākas dienas,kas ir absolūti nepieņemami iDeal komunikācijā ar klientu.Paldies!

    Pičs
    20.01.2022 08:56
    Reply to  Sanita

    Tev nepaveicās.
    Es savu Watch 7 un MacBook Pro 16 M1 Pro dabūju salīdzinoši ātri zinot deficītu un saziņa + rēķins bija nākamajā dienā.

    Reklāma