Web Analytics
More
    Reklāma

    Vai gaidāms Telegram aizliegums Eiropā?

    Jaunākie raksti

    Tiek pieļauts, ka Vācija varētu liegt izmantot Telegram, jo šo saziņas servisu iecienījušas dažādas ekstrēmistu grupas, nelegālu vielu tirgotāji, pedofīli un citas sabiedrības padibenes. Telegram pulcējas antivakseri un pat bijuši gadījumi, kad amatpersonas saņem nāves draudus ar Telegram starpniecību.

    Telegram ir vieni no pionieriem saziņas satura šifrēšanā. Visa Telegram šifrēšana veidota tā, lai to nebūtu iespējams apiet – nevienam nav pieejas Telegram šifrēšanas atslēgām. Saziņas saturu redz tikai nosūtītājs un saņēmējs. Jāpiebilst, ka pēc noklusējuma Telegram saturu nešifrē, to nākas pašam iespējot.

    Reklāma

    Nav gan zināms, kā tieši Vācija grasās liegt Telegram izmantošanu. To jau pirms pāris gadiem mēģināja paveikt Krievija, bet tā arī plāns netika veiksmīgi īstenots un Krievija atkal atļāva izmantot Telegram.

    Ja tiešām Vācija izlems par labu Telegram bloķēšanai, tai nāksies pieprasīt Telegram izvākšanu no lietotņu veikaliem, kā arī interneta piegādātājiem būs jābloķē Telegram izmantošanu. Bet cīņu ar VPN un trešo pušu lietotņu veikaliem (APKPure, F-Droid) uzvarēt nebūs iespējams.

    “Telegram” – nozīmīgs spēlētājs saziņas servisu tirgū. Ko tas piedāvā un kādi riski?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LAN
    17.01.2022 11:23

    “Saziņas saturu redz tikai nosūtītājs un saņēmējs.” – tad kādēļ tiek cenzētas grupas kurās ir (nemaz ne tik liels) pornogrāfisko attēlu/video saturs? WathsApp arī ir tāda lieta novērota, taču tajā čatā šāds saturs bija ļoti lielā koncentrācijā. Sanāk ka to nosaka tikai nosūtītāja/saņēmēja telefons? 🤔

    Krotow
    17.01.2022 12:18
    Reply to  LAN

    Varbūt klienta interneta meklējumu analīze?

    Jēkabs
    17.01.2022 12:33
    Reply to  LAN

    Cik saprotu, tad Telegram pēc noklusējuma visu glabā vienkāršā teksta veidā, nekas nav šifrēts, ja vien neizmanto secret chat
    Nav 100% objektīvs viedoklis, bet domāju, ka diezgan ticams – https://twitter.com/moxie/status/1474067550686236698?s=20

    Jānis
    17.01.2022 13:23
    Reply to  Jēkabs

    Jap, tā arī ir. Izmantojot secret čatu atslēga glabājas uz ierīces, kas rada neertumu, ja izmanto telegram vairākās ierīcēs, t.i. telefonā, datorā vai pārlūkā, jo tie čati citās ierīcēs neeksistē

    Reinis
    17.01.2022 13:38

    Kas tas par tādu klikbaitīgu virsrakstu? Vācieši ar saviem stulbajiem likumiem un tikpat gudrajām tradīcijām ir izteikts izņēmums Eiropā un noteikti nav rādītājs. It īpaši, ja pat tur nekas nav nolemts vēl.

    Inna
    17.01.2022 18:54
    Reply to  Reinis

    Clickbait

    Reklāma