Web Analytics
More
    Reklāma

    Renault līdz 2030. gadam pilnībā pāries uz elektroauto ražošanu

    Jaunākie raksti

    Renault vadītājs Luka de Meo apliecinājis, ka franču autoražotājs līdz 2030. gadam plāno pilnībā pāriet tikai uz elektroauto ražošanu. Izstrādāta “Renaulution” stratēģija, kas paredz paplašināt elektroauto piedāvājumu, savukārt “Alpine” tiks padarīts par elektrisko sporta auto zīmolu. Ja Renault apņēmies pilnībā pāriet uz elektroauto līdz 2030. gadam, tad autoražotāja paspārnē esošais Dacia zīmolam iespējamas dažādas stratēģijas.

    Rumāņu autoražotājs ienācis tirgū ar savu pirmo elektroauto “Spring”, taču de Meo norāda, ka Dacia pilnīga pāreja gan varētu notikt pēc iespējas pēdējā brīdī. Renault bija viens no autoražotājiem, kas elektroauto attīstībā iesaistījās visātrāk.

    Tiesa, lai arī Renault galvenais boss norāda, ka pāreja tiks pabeigta līdz 2030. gadam, Renault inženiernodaļas viceprezidents Žils Lebornjē vēl rudenī norādīja, ka autoražotājs centīsies panākt, lai iekšdedzes dzinēji paliek uz ceļiem vismaz hibrīdu formā arī ap 2035. gadu un pēc tā. Viņš norāda, ka šādā veidā pāreja uz pilnvērtīgiem elektroauto būs ne tik sasteigta, tai noslēdzoties ap 2040. gadu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma