Web Analytics
More
    Reklāma

    Volkswagen pērn dubultojis elektroauto pārdošanas apjomus

    Jaunākie raksti

    Neskatoties uz to, ka aizvadītājā gadā Volkswagen saskārās ar dažādām problēmām, piemēram, pusvadītāju deficītu, autoražotājs spējis dubultot pārdoto elektroauto apjomu – pērn piegādāti 263 tūkstoši elektroauto (2020. gadā 134 tūkstoši). Kā liecina apkopotie tirdzniecības dati, 7% pārdoto Volkswagen zīmola mašīnu bija elektriskas.

    Populārākais Volkswagen elektriskais modelis bija “ID.4”, kas izpelnījās lielu klientu mīlestību Norvēģijā, Zviedrijā, Īrijā un Somijā. Pārdošanā atrodoties tikai pirmo gadu, Volkswagen gada laikā piegādāja 119 650 elektriskos “ID.4”. Labi pārdošanas rādītāji bija arī “ID.3” modelim, kuru iegādājās 76 000 klientu. Vācu ražotājs paspēja piegādāt arī gandrīz 18 tūkstošus “ID.6” eksemplāru, šim modelim tiekot pārdotam tikai Ķīnā.

    Kā norādīja Volkswagen pārdošanas un mārketinga valdes loceklis Klauss Celmers, ražotājs sasniedzis apmierinošus pārdošanas apjomus sarežģītos apstākļos. Ražotājam ir arī visai patīkama problēma – Volkswagen sakrājušies pasūtījumi par 543 tūkstošiem mašīnu, kas būs jāizpilda šā gada laikā. 95 tūkstoši no pasūtītajiem auto ir elektriskās “ID” sērijas modeļi. Ražotājs norāda, ka šā gada pirmajā pusē piegāžu grafiki joprojām var būt mainīgi un nestabili, taču gada turpinājumā situācijai vajadzētu stabilizēties.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Statistiķis
    16.01.2022 11:01

    Gandrīz dubultojis..

    Skābene
    17.01.2022 09:21

    Nav grūti dubultot apjomus, ja ražo mazos apjomos. Daudz objektīvāk būtu mērīt VW saražoto ICE un EV auto proporciju.

    Reklāma