Web Analytics
More
    Reklāma

    RTU studenti izstrādā inovatīvas biznesa idejas un prototipus

    Jaunākie raksti

    Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) aicina studentus pieteikties dalībai «Produktu attīstības programmā» (PAP), lai piecu mēnešu ilgās apmācībās padziļinātu zināšanas jaunu produktu izstrādē, tehnoloģiju pārnesē un komercializācijā, kā arī pilnveidotu uzņēmējspējas prasmes. 2021. gada rudens sezonā programmā attīstīti 22 dažādu ideju prototipi.

    «2021.gada rudens sezonā ar PAP atbalstu izstrādāti 22 dažāda veida ideju prototipi. To vidū ir tādi inovatīvi produkti kā «BoardHelp» skrituļdēlis cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, «ForQueenBee» iekārta bišu saimju novērošanai, «Rosafella» kleitas, kas pēc to valkāšanas ir kompostējamas un sadalās dabā apmēram mēneša laikā, «Akustiskais skapis» – mobils skaņu slāpējošs risinājums skaņu ierakstam konferencēs, vasaras rīta gaismas simulators «Saules gaisma» un citi,» stāsta programmas mentore Elīna Miķelsone. Viņa uzsver, ka ar katru gadu studentu komandas kļūst arvien motivētākas un programmā iesaistās ar labāk un detalizētāk izstrādātām biznesa idejām. Pēc programmas pabeigšanas tām ir lielāka iespēja piesaistīt investoru atbalstu tālākai attīstībai un potenciālo klientu uzmanību.

    Reklāma

    Līdz 14. februārim ir atvērta pieteikšanās PAP 2022. gada pavasara sezonai. Tiek plānots uzņemt līdz 20 studentu komandām. E. Miķelsone norāda, ka komandām, kuras šajā sezonā netiks uzņemtas, tiks ieteikti citi RTU nodrošināti atbalsta instrumenti un uzņēmējdarbības programmas, piemēram, «IdeaLAB», «Universitāšu inkubators» utt.

    Pieteikšanās dalībai PAP un vairāk informācijas: ej.uz/PAP2022

    PAP dalībniekiem tiek nodrošināta plaša atbalsta ekosistēma – mentoru atbalsts un palīdzība biznesa modeļa izveidē, kā arī iespēja pretendēt uz granta finansējumu prototipa attīstībai līdz 2596 eiro apmērā un stipendiju 200 līdz 228 eiro apmērā. Veiksmīgākai ideju attīstībai komandām pēc nepieciešamības tiek piedāvāti arī konsultanti no vietējā un starptautiskā mērogā atpazīstamiem Latvijas uzņēmumiem un uzņēmumu organizācijām.

    PAP var piedalīties tikai RTU studenti. Lai pieteiktos dalībai, studentu komandai jābūt gatavam Alfa prototipam, proti, vismaz detalizētām produkta skicēm. Programmā īpaši tiek aicināti piedalīties studenti, kuri apguvuši studiju kursus, kas saistīti ar jaunu produktu attīstību, lai turpinātu jau iesākto produktu prototipēšanu. Programmā var pieteikties komandas ar dažāda līmeņa attīstības projektiem, gan tehnoloģiskiem, gan netehnoloģiskiem. Sezonas noslēgumā komandas prezentē apmācību laikā radītos un pilnveidotos prototipus.

    PAP ir daļa no programmas «Inovāciju granti studentiem» (ERAF līdzfinansētais projekts Nr. 1.1.1.3/18/A/001 «RTU inovāciju granti studentiem»). Programmas norisi nodrošina RTU Zinātnes un inovāciju centrs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma