Web Analytics
More
    Reklāma

    BMW šogad plāno dubultot pārdoto elektroauto skaitu

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs BMW publicējis datus par pagājušajā gadā pārdoto mašīnu skaitu, labojot rekordus – BMW izdevies pārdot 2,2 miljonus mašīnu un 100 tūkstoši no tām ir pilnībā elektriskas.

    Autoražotājs cer, ka 2022. gads būs vēl labāks, šogad mērķējot pārdot 200 tūkstošus elektroauto. Kā sarunā ar mediju Automotive News pastāstīja BMW pārdošanas vadītājs Pīters Nota, tieši elektroauto pārdošanas rādītāji aizvadītāja gadā veicinājuši izaugsmes tempus. Viņš ir pārliecināts, ka BMW šogad ir pa spēkam sasniegt izvirzīto mērķi, turklāt tam ir visi priekšnoteikumi, proti, jaunas mašīnas.

    Šogad jaunie “iX” un “i4” elektroauto būs pieejami krietni plašāk, ja salīdzinām ar 2021. gadu, tam veicinot pārdošanas apjomus. “Mums ir ļoti, ļoti daudz pasūtījumu abām mašīnām. Šie abi modeļi ierodas tieši īstajā laikā,” uzskata Nota. Ņemot vērā augsto pieprasījumu pēc elektriskajiem BMW, ražotājs izveidos 6000 jaunas darbavietas, lai spētu izpildīt pasūtījumus, turpinot darbu arī pie jaunu mašīnu izstrādes.

    Ražotāja piedāvājumā ir arī elektriskais “iX3”, turklāt gaidāmi vēl citi modeļi. Aplēses liecina, ka 2025. gadā katrs ceturtais pārdotais BMW būs elektrisks, savukārt 2030. gadā jau vismaz puse BMW mašīnu būs elektriskas. Ražotājs sagaida, ka vēl izstrādes stadijā esošie modeļi dos ievērojamu artavu tirdzniecības rezultātos.

    AvotsCarBuzz
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    13.01.2022 13:24

    Diez kur viņi ņems tik daudz klientu? Kaut kā nav manīts, ka vairumam braucēju ienākumi tagad ļautu pirkt jaunu auto.

    Elektriķis
    13.01.2022 13:54
    Reply to  Krotow

    Es gan jautātu: kur viņi ņems tik daudz auto?

    Reklāma