Web Analytics
More
    Reklāma

    Pirmo reizi vēsturē cilvēkam veiksmīgi pārstādīta cūkas sirds

    Jaunākie raksti

    Revolucionāri sasniegumi ik pa laikam notiek arī medicīnā. Piemēram, pagājušās nedēļas nogalē ASV veikta operācija, kuras laikā cilvēkam pirmo reizi veiksmīgi pārstādīta cūkas sirds. Orgānu saņēma kāds 57 gadus vecs vīrietis, kurš sirga ar nopietnu sirds slimību. Pateicoties medicīnas tehnoloģiju attīstībai, cilvēkam bija iespēja tikt pie ģenētiski modificētas cūkas sirds un iespējas izdzīvot.

    Astoņu stundu ilgā operācija notika piektdien, 7. janvārī, Baltimorā Merilendas Universitātes Medicīnas centrā. Mediķi ziņo, ka pacientam Deividam Benetam šobrīd klājas labi un izskatās, ka viņa ķermenis saprotas ar jauno orgānu. Vienlaikus vēl pāragri būtu teikt, ka viss beidzies veiksmīgi, jo jāveic vēl virkne novērojumu un pārbaužu par to, vai cilvēka organisms tik tiešām pieņems cūkas sirdi.

    Reklāma

    Šī eksperimentālā operācija bija Beneta pēdējais salmiņš, lai izķepurotos no smagās sirds slimības. Viņa dēls stāsta, ka tēvs divus mēnešus pavadījis slimnīcā, pārciešot vairākas neveiksmīgas ārstēšanas procedūras, kas stāvokli tikai pasliktināja. Uz cilvēka – donora sirdi Benets vairs nevarēja cerēt, jo slimība bija pārāk strauji progresējusi. Kā pēdējais salmiņš, pie kura pieķerties, bija palikusi cūkas sirds. Benets vēl pirms šīs operācijas apgalvoja, ka tas esot kā šāviens tumsā. Atliek cerēt, ka šis stāsts būs ar laimīgām beigām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    12.01.2022 10:49

    Rukšķēt viņš vēl iemācīsies. Taču ideja ir interesanta. Redzēs cik laika vajadzēs līdz izdomās kā pacienta iekšējos orgānus no viņa paša šūnām izaudzēt kolbā. Tad nebūs arī problēmas ar orgānu atgrūšanu.

    LAN
    12.01.2022 12:28
    Reply to  Krotow

    Šķiet, ka tas varētu būt ceļš lai 100 gadu vecumu varētu sasniegt bez problēmām – nomaini defektīvos orgānus un dodies atpakaļ pie virpas. :)

    ggggg
    12.01.2022 23:01
    Reply to  LAN

    Insultu neviens nav atcēlis. :)

    Peters Leo
    12.01.2022 12:53

    Tagad psiholoģiski būs pretīgi ēst cūkas sirdi(baigi garšīga), vai cūkgaļu…..

    Skābene
    12.01.2022 16:23

    Gan jau Dzīvnieku draugi ātri piegriezīs šito šepti, tāpat kā Rīgas cirku, vai ūdeļu audzēšanu kažokādu nolūkos.

    Useris
    13.01.2022 18:32

    Bacon ™ inside! 😅

    Reklāma