Web Analytics
More
    Reklāma

    “Panasonic” darbiniekiem ļaus strādāt četras dienas nedēļā

    Jaunākie raksti

    Uzņēmumu vidū arvien atzītāka kļūst ideja par saīsinātu darba nedēļu. Kompānija “Panasonic” nesen paziņojusi, ka saviem darbiniekiem Japānā sāks piedāvāt četru dienu darba nedēļas modeli. Brīvo dienu darbinieki varēs izmantot pēc saviem ieskatiem – lai paplašinātu savu interešu loku, darītu papildus darbus vai brīvprātīgo darbu vai vienkārši atpūstos.

    Piedāvājot saīsinātu darba nedēļu, “Panasonic” cer veicināt darbinieku produktivitāti, padarīt viņus kaut nedaudz laimīgākus, kā arī piesaistīt jaunu darbaspēku. Kompānijas izpilddirektors Juki Kusumi uzsvēris, ka “Panasonic” pienākums esot panākt ideālu līdzsvaru starp darba un dzīves stilu.

    Reklāma

    Būtiski, ka saīsināta darba nedēļa nav tikai viena paša “Panasonic” iniciatīva. Šāds solis sperts pēc tam, kad Japānas valdība pērn sniedza oficiālus ieteikumus privātajiem darba devējiem, kuri arī ietvēra īsāku darba nedēļu. Cenšoties mazināt spriedzi strādājošo vidū, Japānas likumdevēji jau kādu laiku apspriež četru dienu darba modeļa ieviešanu. Tas īpaši aktuāli kļuvis pandēmijas laikā, kad darbinieki izjūt pastiprinātu stresu.

    Četru dienu darba nedēļas modelis kopumā kļūst arvien izplatītāks, to piedāvājot Somijai, Jaunzēlandei un citām valstīm. Taču pieejas var būt dažādas – bieži vien uzņēmumi pagarina darba laiku, lai saglabātu 40 stundu slodzi, citreiz to nemaina, paliekot pie 32 stundu slodzes nedēļā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma