Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla izziņo “Plaid Track Mode” režīmu, kas uzlabo mašīnas sniegumu trasē

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Tesla izziņojis jaunu, speciāli trasei paredzētu programmatūru “Plaid Track Mode”, kas, kā noprotams pēc nosaukuma, domāts “Tesla Model S Plaid” snieguma uzlabošanai trasē. Tesla ko līdzīgu darījusi jau iepriekš – 2018. gadā bija pieejams “Track Mode” režīms “Model 3 Performance” versijai, bet 2020. gadā iznāca uzlabota versija.

    “Model S Plaid” ir šobrīd jaudīgākais un ātrākais Tesla modelis, tāpēc tieši tam arī sagatavots īpašs trases režīms. Uzņēmums norāda, ka mērķis šī režīma izstrādē bijis vienkāršs, bet nebūt ne viegli sasniedzams – uzrādīt ātrāko apļa laiku sērijveida elektriskajai mašīnai Nirburgringas trasē Vācijā. Tāpat Tesla vēlējusies piedāvāt individuāli pielāgojamus stabilitātes kontroles, stūrēšanas un reģeneratīvās bremzēšanas regulējumus, lai vadītajam trasē sniegtu lielāku kontroli pār savu mašīnu.

    Ieslēdzot šo režīmu, tiek izmainīta jaudas agregātu un bateriju dzesēšana, tāpat tiek pastiprināta reģeneratīvā bremzēšana, kas atgūt vairāk enerģijas baterijās. Tāpat veiktas izmaiņas saķeres kontrolē un pieejamas jau iepriekš minētās pielāgošanas iespējas. Arī adaptīvajai balstiekārtai sagatavots īpaši trases regulējums, kas nodrošina labāku atsaucību trasē. Mašīna automātiski nolaista “low” režīmā, maksimāli tuvu trases segumam. Šajā režīmā mašīnai būs cita lietotāja saskarne, kurā redzama galvenā informācija – mašīnas temperatūra, apļa laiku hronometrs, video reģistrators un arī telemetrija.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Basics
    09.01.2022 11:13

    Kā var auto jaudīgo versiju nosaukt par pledu? Tas ir kāds joks?

    Krotow
    09.01.2022 16:34
    Reply to  Basics

    Ar pledu apsegs to, kurš paātrinoties pēkšņi apstāsies kokā aiz pagrieziena.

    REALAIS
    10.01.2022 02:48
    Reply to  Basics

    Jā, tas ir joks. Pa godu fantastikas komēdijai Spaceball, kur izmantoja izteicienu maksimālā ātruma apzīmējumam. Visu var iegūglēt, ja grib precīzākas detaļas. Tā kā būtu jāpierod, ka Elons joko pa labi un pa kreisi. Sākot ar to, ka Teslas modeļi ir speciāli nosaukti tā, lai saliktu kopā S 3 X Y. Ka Teslas veikalā figņām liek cenas, kur dominē 69, 420. Jautri!

    Biteme
    10.01.2022 09:06
    Reply to  REALAIS

    O, paldies!

    heh
    10.01.2022 00:25

    Tas ir “fcuk fuel economy” elektromobiļa izpildījumā :D

    KKTK
    10.01.2022 08:32

    Ja režīms tiešām ir domāts trasei, tad reģeneratīvā bremzēšana ir PILNĪBĀ jaātslēdz. Citādi gan jau šī softa versija ir tāpati, ko zaļajā ellē izmantoja stādot elektro sedanu rekordu pagājušajā septembrī.

    Reklāma