Web Analytics
More
    Reklāma

    Prezentēts digitālais termometrs, kas darbojas bez baterijām

    Jaunākie raksti

    Temperatūras mērīšana pandēmijas laikā un jo īpaši šobrīd ir ļoti aktuāla lieta. Šajā ziņā tūlītēji nolasāmi termometri ir pat ļoti vēlami. Taču digitālo termometru vājā puse ir tā, ka tie ir jāuzlādē. Bieži vien, kad visvairāk nepieciešami, tiem baterijas ir tukšas. Uzņēmums “BCool” atradis šai problēmai risinājumu, ko prezentējis tehnoloģiju izstādē “CES 2022”. Tas ir termometrs, kurā baterijas aizstātas ar mikroģeneratoru, kas lādē kondensatoru, kratot termometru. Līdz ar to ierīci var sākt lietot, vien sakratot to.

    Doma ir līdzīga kā ar vecajiem dzīvsudraba termometriem, kuri pirms lietošanas bija jānokrata. Taču “BCool” termometros iestrādāta “Baracoda” patentētā “BMotion” sensora tehnoloģija. Pateicoties tai, bateriju iespējams aizstāt ar kondensatoru. Tā ir elektroniska ierīce, kas var īslaicīgi noturēt lādiņu un ir savienota ar termometrā esošu vienkāršu mikroģeneratoru, ko darbina ātra augšup un lejup kratoša kustība. Tiesa gan, šāda kratīšana rada jaudu tikai vienam mērījumam. Ierīce nolasa temperatūru, to pieliekot vai bīdot pāri pierei. Taču mērījumu var veikt, arī nepieskaroties ādai – šajā gadījumā tas var nebūt 100% precīzs.

    Reklāma

    Vēl viena, manuprāt, laba fīča šim termometram ir, ka tas darbojas kopā ar lietotni. Kad temperatūra izmērīta, ierīcei vēl ir pietiekoši daudz enerģijas, lai iegūtos datus nosūtītu uz lietotni, kur pēc tam tos var saglabāt, salīdzināt temperatūru dažādos laika periodos utt.

    Tirgū šis “BCool” viedais termometrs varētu parādīties ne agrāk kā šī gada beigās un tā aptuvenā cena būs 80 USD.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    15 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    letiņš
    08.01.2022 14:40

    “Doma ir līdzīga kā ar vecajiem dzīvsudraba termometriem, kuri pirms lietošanas bija jāsakrata, lai mērījums būtu precīzāks.”
    Kas tas par sviestu ?

    Elektriķis
    08.01.2022 15:14
    Reply to  letiņš

    Tas nav vienīgais “sviests”.
    Šo rakstu lasīju ar smaidu, jo jēgu sapratu, bet izklāstu “filtrēju” :)
    “Baterijas aizstātas ar kondensatoru” – būtu jāraksta ka bateriju vietā tiek lietots mikroģenerators, kurš lādē kondensatoru, kratot termometru. Tik pat labi kondensatora vietā varētu būt akumulators.

    Oskars
    09.01.2022 03:32

    Varbut Keitija, nav nekada saskarsme bijusi ar dzivsudraba termometru, tapec iespejams nezin, kamdelj tiek kratits perms nomerishanas.

    09.01.2022 06:38

    pie kam “jānokrata [dzīvsudrabs]” nevis vienkārši “jāsakrata” termometrs.

    09.01.2022 10:53

    es tos nemeklēju, es tos redzu. neraksti iliterārus tekstus un nebūs par ko piesieties :P

    Roberts
    08.01.2022 17:13

    atklāšu noslēpumu par 80 usd var nopirkt vismaz 80 dzīvsudraba termometrus.

    08.01.2022 17:38
    Reply to  Roberts

    atklāšu noslēpumu, par 80 usd nevar nopirkt nevienu legāli importētu dzīvsudraba termometru.

    Krotow
    09.01.2022 16:30
    Reply to  digitalk

    Ķīniešu bezkontakta termometri vienalga ir 2-3x lētāki.

    KKTK
    10.01.2022 09:01
    Reply to  Krotow

    Un piedāvā nekonsekventus mērījumus.

    Elektriķis
    10.01.2022 20:24
    Reply to  KKTK

    Bezkontakta termometru izmantošana, cilvēku temperatūras mērīšanai, jau pašos pamatos ir greiza. Tiem tiek pielietota universāla korekcija izmērītajai virsmas tememperatūrai. Cilvēkiem iekšējā temperatūra no ādas temperatūras atšķirās. Pie tam dažādiem cilvēkiem dažādi. Tas atkarīgs arī no apkārtējās temperatūras.

    Krotow
    09.01.2022 16:32

    Nu re – jaunā paaudze vairs nezina kādēļ dzīvsudraba termometrs bija jākrata :) Pateikšu priekšā – tāpēc ka dzīvsudrabs atdziestot pats neplūda atpakaļ. Un bija nevis vienkārši jākrata, bet jāNOkrata.

    Marģeris
    10.01.2022 15:38

    izklausās pēc tādas inženieru spēļmantiņas. varēja tak ielikt to sūda bateriju un miers, galvenais, lai termometrs ir precīzs un sūta datus, uzlādēt vienreiz gadā nav problēma

    Reklāma