Web Analytics
More
    Reklāma

    BMW nodemonstrē mašīnu, kas spēj mainīt krāsu

    Jaunākie raksti

    Krāsas izvēle mašīnai nekad nav viegls uzdevums, īpaši mūsu klimatā – tumšas mašīnas vasarā ļoti sakarst, savukārt uz gaišām mašīnām labāk redzami dubļi un citi netīrumi. BMW domā par nākotni, kur krāsas izvēle nebūs problēma.

    Autoražotājs mašīnas tapšanā izmēģinājis to pašu tehnoloģiju, ko pielieto e-grāmatu ierīcēs, piemēram, Amazon Kindle. BMW nupat prezentētais “iX Flow” koncepts no ārpuses pilnībā noklāts ar “E Ink” izstrādāto “elektronisko papīru”. Tehnoloģija pielieto miniatūras, ar tinti pildītas kapsulas, kas pārvietojas augšup un lejup, tādējādi mainoties arī tam, vai tās ir redzamas, vienlaikus mainot krāsas, kā arī radot dažādus dizaina stilus un rakstus faktiski uzreiz.

    Pagaidām BMW nav aizrāvies ar dažādu krāsu piedāvāšanu, tā vietā izmantojot tikai melno un balto krāsu, toņus padarot tumšākus vai gaišākus. Šim trikam ir arī neliela praktiskā nozīme, piemēram, vasarā mašīnas krāsu var mainīt uz baltu, lai tā tik ātri neuzsiltu, tādējādi mazāk enerģijas jāpatērē, lietojot kondicionieri. Ziemā var panākt pretēju efektu, proti, melna mašīna kaut nedaudz labāk uzķers jau tā retos saules starus, lai auto būtu siltāks.

    Mazticams, ka šo risinājumu jau tuvākajā laikā ieraudzīsim ražošanā. Salabot skrāpējumu ir relatīvi vienkārši un lēti, savukārt salabot šādas virsbūves defektu būtu gan sarežģītāk, gan arī krietni dārgāk.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis
    08.01.2022 19:09

    Nu nezinu gan ….ko teiks policija ????

    Biteme
    09.01.2022 08:38
    Reply to  Uldis

    Uzliks par noteikumu ražotājam apmaksāt krāsas maiņas reģistrāciju CSDD reģistrā onlainā, savukārt ražotājs visas saistītās izmaksas iekļaus auto cenā un vairums celtnieku, kas pērk bembi uz krīta teiks naher to krāsas maiņu, dodiet melnu kā visiem pacaniem)

    Oskars
    08.01.2022 20:30

    Es par so pashu, laupitaji, zagli berze rokas.

    EuGarais
    09.01.2022 01:12

    Eu nu kamoon. Tā nemaina krāsu, bet toni, ibio!

    REALAIS
    09.01.2022 16:41
    Reply to  EuGarais

    Sarunvalodā tu lieto visur vārdu “tonis”? Tu iepērkoties veikalā ar krāsainiem produktiem lieto vārdu tonis, lai apzīmētu preces? Varbūt jā, bet lielākoties cilvēki lietos vārdu “krāsa”.

    Sarunvalodā “krāsa” ir pamats. Jā, tonis ir pareizi runājot, bet būsim godīgi un vārdus “tonis” izmanto tie, kam ir vairāk zināšanas par krāsām vai vēlme būt gudrākam (pazīmēties) par citiem, piemēram tev šobrīd.
    Šī ir tehnoloģiju mājaslapa, nevis mākslas galerijas, mister kamoon.

    Last edited 2 years ago by REALAIS
    Basics
    09.01.2022 17:09
    Reply to  REALAIS

    Lapa, kurā ierīces/gadžetus sauc par tehnoloģijām.

    REALAIS
    09.01.2022 17:17
    Reply to  Basics

    Kur viens, tur arī ir citi. Domu jau saproti, bet ir taču jāpiesienas, vai ne.

    Ņenužna tebe takaja mašina
    09.01.2022 14:19

    Cerams būs iespēja arī uz ceļa apdzīt kādu lēni velkošos idiotu un uz auto attēlot uzrakstus kādus – Beidz sēdēt telefonā;
    pamēģini sabiedrisko (c) Kālis Slinkaitis;
    Nevelcies kā lohs;
    Fotoradas nesoda par +10, tāpēc nav vērts gar to braukt ar -10 no atļautā ātruma;
    Neredzi, ka beha lido?;
    Utt

    Krotow
    09.01.2022 16:33

    Auto zagļu slapjais sapnis.

    Reklāma