Web Analytics
More
    Reklāma

    Volvo sadarbībā ar vairākiem uzņēmumiem jau šogad plāno piedāvāt pilnībā autonomu braukšanu

    Foto: Volvo

    Jaunākie raksti

    Zviedru autoražotājs Volvo uzsācis sadarbību ar LIDAR radaru speciālistiem “Luminar” un autonomās braukšanas programmatūras veidotajiem “Zenseact”, lai jaunās paaudzes Volvo elektroauto ieviestu autonomās braukšanas palīgsistēmas. Pirmais solis šajā procesā gaidāms jau šogad – Volvo piedāvās “Ride Pilot” sistēmu, kas būs abonējama par papildus samaksu. Pirmoreiz šo sistēmu ieraudzīsim jaunā Volvo elektriskajā krosoverā, kas tiks prezentēts šogad.

    Volvo skaidro, ka jaunā sistēma mašīnai ļauj braukt pašai, savukārt iekšā sēdošie cilvēki var nodarboties ar citām aktivitātēm, piemēram, lasīt, rakstīt vai vienkārši pļāpāt, nesatraucoties par notiekošo uz ceļa. Volvo ir vairākuma akcionars gan “Luminar”, gan “Zenseact”, uzņēmumiem attīstot tieši šo sistēmu vismaz gadu, taču pirmie soļi sperti jau pirms tam.

    Kā medijam TechCrunch pastāstīja Volvo digitālā biznesa nodaļas viceprezidents Martins Kristensons, uzsvars ir tieši uz faktu, ka mašīna spēj braukt pilnībā pati. “Jums nav jātur rokas uz stūres, jums nav jāskatās, kas notiek uz ceļa. Mašīnā varat paēst brokastis vai lasīt grāmatu. Mēs uzņemamies atbildību par mašīnu, kad tā brauc pati.”

    Vēl pirms “Ride Pilot” sistēma nonāks pie klientiem, tā vispirms tiks pamatīgi testēta, lai pārbaudītu tās spējas gan dažādos apstākļos, gan pārliecinātos par drošu lietošanu uz dažāda tipa ceļiem. Sākotnēji sistēma darbosies ierobežotā režīmā, proti, uz lielceļiem, kurus apstiprinās Volvo, turklāt tikai nelielos ātrumos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    07.01.2022 17:34

    Uz lielceļiem, bet nelielos ātrumos – gaidiet sadursmes.

    PAV
    08.01.2022 08:13

    Ja tas darbojas tikai noteiktos ceļa posmos – tā nav pilnīgi autonoma braukšana. Kārtējā makaronu kāršana.

    opppp
    08.01.2022 09:36

    gan jau domāts ar ātrumu līdz 100km/h. ne jau pa bāni lidos pilnā raznosā. un arī ceļiem ar labu segumu, nevis bedrei pie bedres. :)

    Falks
    10.01.2022 09:44

    Sākums izskatās pēc nostrādāta Traffic Jam Assist uz bāņa. Šī funkcija gana labi jau strādā arī citiem ražotājiem, tomēr līdz šim paģērēja pilnu uzmanību.

    Gundars
    10.01.2022 21:08

    A varbūt tomēr brokastis ēst pie ēdamgalda un grāmatu lasīt u dīvāna vai pļavā? Nevis da jebko censties izdarīt pie stūres vadot auto.

    Reklāma