Web Analytics
More
    Reklāma

    “Amazon Alexa” balss asistents piedalīsies NASA “Artemis I” kosmosa misijā

    Jaunākie raksti

    Izskatās, ka “Amazon Alexa” kļūs par pirmo balss asistentu, kas dosies kosmosa plašumos. NASA to iecerējusi iesaistīt “Artemis I” misijā, kuras mērķis ir izmēģināt “Orion” kosmosa kuģi. Misija plānota šī gada martā un norisināsies bez apkalpes, taču ar Alexa palīdzību to būs iespējams vadīt pilnībā attālināti – no NASA Džonsona kosmosa centra.

    Alexa ir apmācīta, lai spētu orientēties kosmosa kuģa “Orion” telemetrijas datos, varētu atbildēt uz virkni ar šo misiju saistītiem jautājumiem un pat kontrolēt uz kosmosa kuģa esošās ierīces, piemēram, salona apgaismojumu. “Amazon” speciāli šim notikumam ir uzlabojis savus algoritmus, kā arī pievienojis papildus funkcijas. Līdz ar to misijas vadītājiem būs iespēja ar balss asistenta palīdzību attālināti piekļūt misijas datiem, attēliem, video un paziņojumiem par galvenajiem misijas posmiem.

    Reklāma

    Alexa iesaiste “Artemis I” misijā sniegs ievērojamu pienesumu arī pašam “Amazon”. Šoreiz runa nav tik daudz par popularitāti, bet gan mācīšanos no kļūdām. “Amazon” analizēs Alexa veiksmes un neveiksmes misijas laikā, lai uzlabotu balss asistenta turpmāko darbību.

    Jāpiebilst, ka “Artemis I” misija norisinās “NASA Artemis” programmas ietvaros, kuras mērķis ir nogādāt cilvēkus uz Mēness līdz 2025. gadam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    06.01.2022 11:39

    Nepilotējamā misijā no balss asistenata ir tieši tāda pati jēga, kā no saules brillēm neaktī! :)

    KKTK
    06.01.2022 12:56

    Alexas iesaistīšanai paredz ielu izgāšanos: https://www.youtube.com/watch?v=lugeruSbnAE

    Kaspars Baradach
    06.01.2022 16:47

    Es varētu atcerēties vismaz duci filmu, kur tieši cilvēka radītais asistents misijas laikā sapīpējas kapronu, sajiet grīstē un asiņīm šķīstot nogalina visu apkalpi

    Andris
    06.01.2022 17:40

    Vai tà ir tà pati Alexa, kurai ir daudz interesantu “challenge”? 🙃
    Bùtu smieklìgi lasìt, kà Alexa ieteica atvèrt durvis, vai logu… :D:D

    Reklāma