Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla kļuvis par vislabāk pārdoto auto zīmolu Norvēģijā

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Tesla savā blociņā var ierakstīt kārtējo sasniegumu – Tesla ir vislabāk pārdotais auto zīmols Norvēģijā 2021. gadā. Ne tikai elektroauto konkurencē, bet konkurējot arī ar mašīnām un autoražotājiem, kas savus auto aprīko ar iekšdedzes dzinējiem.

    Norvēģija jau labu laiku zināma kā valsts, kas visstraujāk pāriet uz elektroauto. Zināmu lomu tajā spēlē valsts atbalsts elektroauto iegādei un lielie nodokļi mašīnām, kas aprīkotas ar iekšdedzes dzinējiem, tās padarot neizdevīgas. Pērn elektroauto sastādīja 64,5 procentus no visiem Norvēģijā pārdotajiem automobiļiem, to tirgus daļai pieaugot par 10 procentiem, ja salīdzinām ar 2020. gadu.

    Ņemot vērā elektroauto pārdošanas rādītājus, nebūtu jābrīnās arī par Tesla sekmēm Skandināvijas valstī – pērn Tesla tur pārdeva 20397 mašīnas – 12058 no tām “Model 3” (vislabāk pārdotais modelis), bet pārējās Norvēģijā pārdotās Tesla mašīnas bija “Model Y”. Salīdzinājumam – otrs vislabāk pārdotais modelis bija Toyota “RAV4” ar 8928 vienībām. Arī citiem elektroauto Norvēģijā veicās gana labi, popularitāti izpelnoties “Volkswagen ID.4”, “Ford Mustang Mach-E” un “Škoda Enyaq”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Arčiņš
    05.01.2022 12:30

    Labs piemērs ir Audi ar 93% un Hyundai ar 89 % pārdoto elektroauto no visa savu pārdoto auto klāsta. Dīzeļauto sastāda tikai 4% no visiem pagājušajā gadā Norvēģijā pārdotajiem auto.

    Elons*
    05.01.2022 17:09

    Teslas Norgē pārdotas vairāk kā Merši un BMW kopā ņemti

    Tie abi sacenšas par “jaunā Kodak” vai “jaunās Nokia” titulu ?

    LOL

    Biteme
    05.01.2022 20:14
    Reply to  Elons*

    Un ko tas nozīmē pārējiem, kaut vai mums? Norvēģijā ir uzcelts komunisms – valdība nevis aprij peļņu un pērk privātos džetus vai būvē pili ar akvadiskotēku, bet ļauj normāli pelnīt vēlētājiem. Pārējie uz šādu EV piesātinājumu ies ilgi un smagi. Un beigās Krotow pateiks, ka nav kur lādēt pa nakti)

    Skābene
    06.01.2022 11:47

    Tie letiņi, kas strādā Norvēģijā stāsta, ka Teslas ejot uz urrā, jo esot vienīgās, kuras var dabūt uzreiz, bet to pašu GOLFU ir vismaz 6 mēneši jāgaida rindā! Kamēr pārēji mokās ar pusvadītāju krīzi, Tesla iet savu uzvaras gājienu!

    Alise
    06.01.2022 15:23

    Tesla, Renault Zoe uc. Šovasar bija rindas pie lādētājiem, jo daudzi izvēlas ceļot ar auto. Uzlādēt mašīnu uz 350 km lādētājā maksā ap 5 – 7 eiro. Mājās ilgāk, bet lētāk. Atlaides uz prāmjiem gan auto, gan vadītājam, nav jāmaksā maksas ceļi (kuri daudz un dikti). Tie kuri reiz pamēģinājuši elektro tie uz iekšdedzes motoriem vairāk neskatās. Priekšrocības acīmredzamas un maciņam jūtamas. 👌

    Reklāma