Web Analytics
More
    Reklāma

    Sankciju nomāktā Huawei ieņēmumi pērn samazinājušies par trešdaļu

    Jaunākie raksti

    Huawei joprojām nav spējis tikt galā ar ASV iniciēto tirdzniecības sankciju problēmu, kas būtiski ietekmē uzņēmējdarbību. Pagājušajā nedēļā Huawei rotējošais valdes priekšsēdētājs Guo Pings paziņoja, ka uzņēmuma ieņēmumi ir samazinājušies par 29% salīdzinot ar 2020. gadu. 2021. gadā tie bija 99.5 miljardu ASV dolāru apmērā.

    Guo Pings ikgadējā Jaunā gada vēstījumā paziņoja, ka pērn uzņēmums ir smagi strādājis, lai uzlabotu biznesa efektivitāti. Telekomunikāciju biznesa sniegums bijis stabils un kopumā tāds, kā bija plānots iepriekš. Pagājušajā gadā Huawei nācās pārdot savu budžeta un vidējās klases viedtālruņu zīmolu Honor, kas vismaz pagaidām spēj ar šo it kā ne ar Huawei saistīto zīmolu izlaist it kā Huawei ierīces. Pings paredz, ka arī 2022. gads nebūs vienkāršs un viņus sagaida jauni izaicinājumi.

    Reklāma

    ASV ne tikai liedz savā teritorijā tirgot Huawei produktus, bet būtiski traucē uzņēmumam sadarboties ar citiem uzņēmumiem. Tādējādi Huawei pašiem nācās izstrādāt savu HarmonyOS operētājsistēmu, kā arī meklēt citus piegādātājus mikroshēmu ražošanai.

    Savulaik Huawei bija starp trīs pasaules lielākajiem viedtālruņu ražotājiem, taču dažu gadu laikā kopš sankciju vēršanas pret uzņēmumu, tas no topa augstās pozīcijas ir noslīdējis dziļā nebūtībā. Lai arī Huawei joprojām izstrādā viedtālruņus un mēģina Google servisus un lietotņu veikalu aizvietot ar saviem risinājumiem, šādi telefoni nav diez ko populāri. Un pircējiem nevar pārmest. Kāpēc pirkt ierīci, kas nepiedāvā ne tuvu tās iespējas, ko piedāvā citi veikalu plauktos blakus stāvošie produkti?

    Manuprāt, mēs pēdējos pāris gados varam redzēt, ka bez Huawei konkurences ir atslābis tā sīvākais konkurens Samsung, kas izlaiž arvien vājākus produktus. Patērētāji ir tie, kas ir zaudētāji šādā situācijā un vismaz es gribētu novēlēt Huawei nenokārt snīpi un censties atgriesties mobilo tehnoloģiju virsotnē un likt pasvīst konkurentiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Clockwork Orange
    03.01.2022 12:05

    Nebrīnītos, ja ASV sankcijas pret Huawei vērstu daļēji tāpēc, lai pašmāju Apple būtu mazāk sīva konkurence.

    KKTK
    03.01.2022 14:15

    Ta nu gan – Hujavejam taču ir visa pasaule kur izplatīt “savus” risinājumus.

    letiņš
    03.01.2022 15:10

    Tikai tagad pamodies ?

    Reklāma