Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaunais Samsung PCIe 5.0 SSD ir gandrīz divas reizes ātrāks par PCIe 4.0 SSD

    Jaunākie raksti

    PCIe 4.0 standarta sistēmplates un atmiņas produkti ir pieejami vien dažus gadus un tikai uz AMD platformas risinājumiem. Šo paaudzi veiksmīgi izlaidušais Intel nu ir klāt ar jaunajām Intel Z690 čipseta sistēmplatēm (trīs šādas sistēmplates jau paspējām notestēt) un 12. paaudzes Intel procesoriem, kas atbalsta nākamo – PCIe 5.0 standartu. Un, lai arī vēl nav nopērkami PICe 5.0 atmiņas produkti, sāk parādīties pirmā informācija par to spējām.

    Intel galvenais veiktspējas stratēģis un bijušais tehnoloģiju žurnālists Raiens Šrouts (Ryan Shrout) savā Twitter kontā ir publicējis video, kurā uzskatāmi parāda šādas ierīces veiktspējas līmeni.

    Reklāma

    Video varam redzēt, ka testa datorā izmantotais biznesa klases Samsung PM1743 SSD spēj sasniegt aptuveni 13GB/s datu pārraides ātrumu, kas ir gandrīz divas reizes vairāk nekā PCIe 4.0 ierīce. Iespaidīgi!

    Tieši pirms gada mēs paši testējām spējīgo Samsung 980 Pro SSD atmiņu un testā uzskatāmi redzējām, ka arī starp PCIe 4.0 un PCIe 3.0 režīmiem starpība ir aptuveni divas reizes. Izskatās, ka tas pats notiek arī starp PCIe 5.0 un PCIe 4.0. Protams, vēl ir jāsagaida, gan plašāku jauno Intel sistēmplašu un procesoru pieejamību, kā arī mazāk kodīgas jaunumu cenas. Plus, vēl jau nemaz nav pieejami PCIe 5.0 SSD. Katrā ziņā varam elpot mierīgi, jo neskaitot ātru datu pārraidi SSD, no šādiem PCIe 5.0 ātrumiem vismaz pagaidām nav praktiska ieguvuma. Pat jaudīgākās videokartes nespēj izmantot visas PCIe 3.0 iespējas.

    AvotsKitguru
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    03.01.2022 16:25

    sasniegt un noturēt ir divas pilnīgi dažādas lietas. nu aizrīsies pēc bufera piepildīšanās un nokritīs uz 4 GB/s… te arī beigsies veikalinga sasniegumi.

    Last edited 2 years ago by digitalk
    Aigars Axx
    04.01.2022 00:44
    Reply to  digitalk

    Te te nu bija… Es jau sapriecājos, ka beidzot būs kas gana ātrs manai sievai grāmatvedības vajadzībām un še tev, vēl jātestē vai vispār darbosies!

    digitalk
    04.01.2022 14:16
    Reply to  Aigars Axx

    ja tu no esošajām tehnoloģijām neesi spējīgs savākt pieņemama ātruma sistēmu, tad tev arī šis attīstības posms daudz neko nedos.

    ps. vai arī izmantotā grāmatvedības sistēma rakstīta ar līkām rokām, kuras aug no pakaļas (Hansa atceroties).

    Last edited 2 years ago by digitalk
    Reklāma