Web Analytics
More
    Reklāma

    Hyundai apturēs iekšdedzes dzinēju attīstību un iepauzē arī ūdeņraža projektu

    Jaunākie raksti

    Korejiešu autoražotājs Hyundai pavēstījis, ka pārtrauks attīstīt iekšdedzes dzinējus, pilnībā koncentrējoties pārejai uz elektroauto. Hyundai dzinēju attīstības nodaļā strādā aptuveni 12 tūkstoši cilvēku, kuri tiks piesaistīti jauno, elektrisko jaudas agregātu attīstībai. Nodaļā uz laiku paliks vien daļa inženieru, kuri jau esošajiem dzinējiem veiks nepieciešamās izmaiņas. Ražotāja izpētes un attīstības daļas pārstāvji norādījuši, ka šobrīd Hyundai uzdevums ir izstrādāt elektrisko mašīnu, kas spēs dominēt arī nākotnes tirgū.

    Drīz pēc tam vietējie korejiešu mediji ziņoja, ka Hyundai iepauzē arī ūdeņraža degvielas šūnu projekta attīstību, kas līdz šim tika attīstīts, izmantojot ražotāja apakšzīmolu “Genesis”. Noprotams, ka šis projekts nav pilnībā apturēts vai slēgts, taču tuvākajā laikā intensīvs darbs šajā virzienā nenotiks. Šāda plānu maiņa ir negaidīta, jo vēl septembrī ražotājs izziņoja ambiciozu ūdeņraža degvielas šūnu attīstības projektu, kas līdz 2040. gadam paredzēja iekarot nopietnu tirgus daļu gan vieglo pasažieru auto, gan komerctransporta sektorā.

    Reklāma

    Hyundai solīja, ka jau 2023. gadā tiks prezentēta jaunās paaudzes ūdeņraža degvielas šūnu tehnoloģija, līdz 2028. gadam šo tehnoloģiju piedāvājot visā savā komerctransporta piedāvājumā, ražotājam prognozējot, ka jau 2030. gadā cenu līmenis būs konkurētspējīgs ar elektroauto. Hyundai pirmais prezentētais “IONIQ” līnijas elektroauto “IONIQ 5” sevi līdz šim apliecinājis pat ļoti labi, kas noteikti vairo ražotāja vēlmi vairāk resursu veltīt tieši šai biznesa daļai. Tuvāko pāris gadu laikā “IONIQ” līnijas modeļu skaits palielināsies.

    Kā liecina uzņēmuma iekšējais audits, Hyundai ūdeņraža projekts bija nonācis līdz situācijai, ko apzīmē ar vārdiem – viss ir slikti. Ražošanas un pārdošanas apjomi ir mazāki nekā cerēts, izmaksu samazinājums ir mazāks nekā cerēts, arī infrastruktūra attīstas lēnāk nekā cerēts. Vienīgi ūdeņraža cenas ir augstākas nekā cerēts. Pagaidām tiek prognozēts, ka turpināsies tie ūdeņraža projekti, kas paredzēti komerciālai lietošanai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma