Web Analytics
More
    Reklāma

    LG jaunais DualUp ir kā divi viens virs otra novietoti monitori

    Jaunākie raksti

    LG vēl pirms CES 2022 parādījis vairāku iespaidīgus jaunumus. Viens no tiem bija LG pirmais spēlēm paredzētais klēpjdators un nu ir kārta arī visai dīvainas malu attiecības monitoram.

    LG DualUp Monitor (28MQ780) ir gluži kā divi monitori, kas novietoti viens virs otra. Dažādi ultra platie monitori nav nekas unikāls, bet šāds vertikāli izstiepts monitors iepriekš nav redzēts.

    Reklāma

    LG DualUp Monitor ir 28 collu diagonāle un tā malu attiecība ir 16:18, kas ir tieši kā divi viens virs otra salikti 16:9 monitori. LG DualUp Monitor ir Square Double Quad HD jeb 2560 x 2880 izšķirtspēja, 300 cd/m² spilgtums un tas attēlo 98% no DCI-P3 krāstelpas. Tāpat LG DualUp Monitor ir HDR 10 atbalsts, bet ar 300 cd/m² spilgtumu nav iespējams parādīt HDR saturu.

    LG DualUp Monitor ir USB Type-C ar 96 W uzlādes jaudu un DisplayPort Alt režīmu, divas HDMI pieslēgvietas un viena DisplayPort pieslēgvieta.

    Pagaidām nav zināms, cik maksās jaunais LG DualUp Monitor.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Basics
    25.12.2021 19:58

    Viena no lietām, kas svarīga darbam ar monitoru – lai acis nav jāceļ pārāk augstu, ne velti moņa augšējai malai jābūt ~acu līnijas augstumā. Vai ir kas jauns atklāts? Manā ieskatā, šāds monitors būtu jāliek ar apakšējo malu uz galda…vai arī augšējā pusē jāizvieto logi, kurus saturu skatās tikai ik pa laikam, nevis regulāri/ilgstoši. Bet ja tā, tad no augšējās daļas nav lielas jēgas.

    Vienīgais, ko šis ekrāns apstiprina – ka cilvēkiem ekrānā pietrūkst horizontāles.
    16:9 der filmām, bet nav optimāls lietojumiem, kur vieta pa vertikāli ir svarīgāka par horizontāli. Ja paskatās pārlūkā, tad vairums saitu izmanto centrālo daļu, malās izvietojot reklāmu vai kautkādu nebūtisku herņu. Tāpēc daudz kur izmanto 5:4 monitorus. Pat ekscelim jēdzīgāk ir 16:10, nekā šauri pielietojamais 16:9

    Basics
    26.12.2021 12:55
    Reply to  Basics

    upd: Vienīgais, ko šis ekrāns apstiprina – ka cilvēkiem ekrānā pietrūkst vertikāles.

    aahshsh sv h
    26.12.2021 10:38

    neredzu īsti jēgu šim produktam

    Reklāma