Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropā vairāk nekā divas reizes pieaugs IONITY ātrās uzlādes staciju skaits

    Jaunākie raksti

    Īstenojot stratēģiju “2.0”, uzņēmums IONITY izvērš plānus turpmākai augstas veiktspējas uzlādes staciju tīkla paplašināšanai Eiropā. Plānots, ka līdz 2025. gadam uzlādes staciju skaits no 400 pieaugs līdz vairāk nekā 1000, teikts uzņēmuma paziņojumā.

    IONITY jau pārvalda Eiropā lielāko augstas veiktspējas uzlādes staciju tīklu, kas pieejams vairumam elektrisko automobiļu. Palielinot staciju skaitu, uzņēmums nodrošinās aptuveni 7000 uzlādes punktu, to skaitam vairāk nekā četrkāršojoties, salīdzinājumā ar pašreizējiem 1500.

    Pavisam nesen, 2021. gada oktobra vidū, IONITY Ādažos atvēra savu pirmo ātrās elektroauto uzlādes staciju Latvijā, piedāvājot iespēju vienlaikus uzlādēt divus elektro automobiļus ar līdz pat 350 kW lielu jaudu. Pagaidām šī gan ir vienīgā plānotā IONITY stacija Latvijā. Savukārt kaimiņvalstīs IONITY uzlādes stacijas atvēris Paņevežā, Lietuvā un Hēdemestē, Igaunijā.

    IONITY tīkls izmanto Eiropas uzlādes standartu – Kombinēto uzlādes sistēmu (CSS). 800 voltu tehnoloģija šajās uzlādes stacijās nozīmē, ka šo tīklu var izmantot, lai “Porsche Taycan” uzlādētu ar tā iespējamo maksimālo jaudu līdz 270 kW. Izmantojot “Porsche” uzlādes pakalpojumu, “Taycan” autovadītāji arī gūst labumu no vienotas cenas ar ievērojamu atlaidi IONITY ātrās uzlādes stacijās – šobrīd tā veido 0,33 eiro par kilovatstundu.

    “Mēs redzam skaidru elektromobilitātes pieaugumu un ar to saistītu augstas veiktspējas uzlādes infrastruktūras paplašināšanos. Uzņēmumā “Porsche” mēs plānojam, ka 50% no pasaulē piegādātajiem automobiļiem līdz 2025. gadam būs daļēji vai pilnībā elektriski, bet šis īpatsvars līdz desmitgades beigām pārsniegs 80%,” norāda “Porsche AG” valdes priekšsēdētājs Olivers Blūme.

    Pēc Blūmes teiktā, investējot IONITY kopuzņēmumā, “Porsche” raida svarīgu signālu klientiem, vēl vairāk palielinot ērtumu un izdevīgumu, ko sniedz braukšana ar elektrisko automobili.

    Starp IONITY akcionāriem ir ne tikai “Porsche”, bet arī citi pasaulē lielākie auto ražotāji, un drīzumā plānots, ka tiem pievienosies investīciju uzņēmums “Blackrock”. Paredzams, ka “Porsche” un citi akcionāri IONITY tīkla attīstīšanā līdz 2025. gadam ieguldīs 700 miljonus eiro.

    IONITY stratēģija “2.0”: plašāks tīkls, kas piedāvā lielākas ērtības

    IONITY uzlādes punktus veidos ne tikai uz Eiropas lielceļiem, bet arī netālu no lielām pilsētām un gar noslogotiem galvenajiem ceļiem. Šīs stacijas nākotnē iekļaus sešus līdz 12 uzlādes punktus. Turklāt jau esošās stacijas pie ceļiem, kur ir liels uzlādes pieprasījums, paplašinās ar papildu uzlādes punktiem.

    “Oasis” koncepta ietvaros IONITY plāno ievērojami uzlabot ērtības un pakalpojuma kvalitāti. Lai to paveiktu, uzņēmums iecerējis iegādāties papildu zemes gabalus, lai izveidotu uzlādes parkus ar ēdināšanas pakalpojumiem un veikaliem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    žilde
    22.12.2021 23:50

    Pie tādām elektrības cenām 1 kw šajās stacijās laikam maksās 3 Eur

    Elektriķis
    23.12.2021 08:23
    Reply to  žilde

    Nupat vācieši ziņoja, ka Iotiny ir lētāka uzlāde kā Teslas lādētājos.

    Kursors.lv
    23.12.2021 08:44
    Reply to  Elektriķis

    Avots?

    Elektriķis
    23.12.2021 08:59
    Reply to  Elektriķis

    Video, 17. minūte.

    Reklāma