Web Analytics
More
    Reklāma

    Porsche sniedz ieskatu gaidāmajā Lemānas sacīkšu auto

    Jaunākie raksti

    Porsche bez dalības autosacīkstēs ilgi nespēj iztikt, tāpēc autoražotājs publicējis pirmos attēlus ar gaidāmo Lemānas sacīkšu auto. Plānots, ka mašīna dosies trasē 2023. gadā un tā atbildīs LMDh (Le Mans Daytona h), tādējādi ar to varēs startēt gan Pasaules izturības sacīkšu čempionātā (WEC), gan arī izturības sacīkstēs ASV.

    Mašīnu kopīgi izstrādā Porsche un amerikāņu sacīkšu komanda “Penske”. Kā tas pierasts šāda veida attēlos, mašīna atrādīta ar maskējošo krāsojumu, parādot tikai mazu daļu no tās, šajā gadījumā auto aizmugurējo daļu.

    Reklāma

    Skaidrs, ka šeit izskatam un formai ir otršķirīga nozīme, visu pakārtojot pēc iespējas labākam sniegumam un ātrumam trasē. Galu galā mašīna paredzēta Lemānas 24 stundu braucienam un citām smagām sacīkstēm. Oficiālas tehniskās specifikācijas nav zināmas, bet klases tehniskie noteikumi ļauj saprast, aptuveni kas ir gaidāms – mašīnai jāsver vismaz 1030 kilogrami un to jādarbina hibrīdsistēmai. Auto jauda nedrīkst pārsniegt 680 zirgspēkus, bet vismaz 630 zirgspēkiem jānāk no iekšdedzes dzinēja.

    Plašāku informāciju Porsche sola nākamgad, turpinoties prototipa attīstības darbiem. Sacīkšu debija plānota 2023. gadā. Kā konkurenti šajā klasē pieteikušies Audi, BMW, Acura un Cadillac.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    21.12.2021 10:16

    Formai ir gluži pretēji – primāra nozīme, lai nodrošinātu pec iespējas labāku aerodinamiku.

    Reklāma