Web Analytics
More
    Reklāma

    Food Union par 1 miljonu eiro iegādājas 10 videi draudzīgākus kravas auto

    Jaunākie raksti

    Piena pārstrādes uzņēmumu grupa “Food Union” Latvijā turpina investēt jaunā un videi draudzīgā autoparkā, lai samazinātu CO2 izmešus. Investējot 1 miljonu eiro, uzņēmums ir iegādājies 10 jaunus kravas auto ar jaunākajiem “Euro 6” dzinējiem un divām aukstuma kamerām, kas nodrošina iespēju pārvadāt produktus multitemperatūras režīmos. Rezultātā autoparkā, kura atjaunošana sākās 2019.gadā ar 14 jaunām automašīnām 1,4 miljonu eiro apmērā, divu gadu laikā investēti kopumā 2,4 miljoni eiro. Uz doto brīdi 50% no Food Union autoparka jeb 24 no 47 automašīnām nav vecākas par diviem gadiem.

    Jaunās “Scania” multitemperatūras kravas automašīnas aprīkotas ne tikai ar videi draudzīgāko “Euro 6” standarta dzinēju, bet arī unikālu divu dažādu temperatūru kameru risinājumu, kas ļauj vienā automašīnā pārvadāt gan piena produktus, gan saldējumu un saldētos produktus. Pateicoties pēdējo divu gadu laikā iepirktajiem auto, šogad vien samazināts nobraukto kilometru skaits par 2600 km dienā, kas ir par 26,5% mazāk, nekā pirms autoparka atjaunošanas. Tā rezultātā kaitīgo oglekļa dioksīda (CO2) izmešu daudzums samazinājies par 342,5 kilogramiem dienā. Pateicoties “Euro 6” standartam, slāpekļa oksīda (NOx) izmeši samazinājušies sešas reizes salīdzinājumā ar periodu pirms autoparka atjaunošanas.

    “Līdz ar jaunā veida kravas automašīnu iegādi, mēs varam efektīvāk plānot piegādes maršrutus un izdevumus, kas saistīti ar tiem, proti, doties uz vienu maršrutu vienreiz, nevis ar divām mašīnām, kā tas bija līdz šim. Tā mēs ietaupām laiku, cilvēku resursus, kaitīgos izmešus un degvielu, kas īpaši aktuāli ir šajā brīdī pie augošajām degvielas cenām. Šādi veidots autoparks arīdzan mums paver iespējas sniegt arvien vairāk loģistikas ārpakalpojumu – pārvadāt citu ražotāju produktus, kuriem saistoši mūsu maršruti un multitemperatūras kameru iespējas,” komentē Irēna Holodnaja, “Food Union” ģenerāldirektore Latvijā.

    “Food Union” grupas uzņēmumi Eiropā ir vienojušies par trim galvenajiem virzieniem, kas apvieno centienus sociālās, ekonomiskās un vides ilgtspējas jomās. “Uzlabot patērētāju labsajūtu”, “Samazināt ietekmi uz vidi” un “Stiprināt godīgu sociālo sistēmu” ir virzieni, kuri balstīti ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķos. Katrs uzņēmums “Food Union” grupā ir neatkarīgs izvēlēties prioritāros projektus šiem trim virzieniem. Kā viens no galvenajiem “Food Union” Latvijā projektiem virzienam “Samazināt ietekmi uz vidi” ir samazināt siltumnīcefekta gāzu emisijas, attīstot videi draudzīgu kravas automašīnu parku.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma