Web Analytics
More
    Reklāma

    Prezentēta “Porsche Taycan” versija, kas spēj nobraukt virs 500 kilometriem

    Jaunākie raksti

    Kopš elektriskā “Taycan” iznākšanas 2019. gadā, tā modeļu klāsts ir stabili paplašinājies. Tagad saimei pievienojas arī divas jaunas versijas – “Taycan GTS” un “Taycan GTS Sport Turismo”, teikts uzņēmuma paziņojumā.

    Prezentējot jauno elektriskā sporta automobiļa versiju “Taycan GTS”, “Porsche” izceļ nozīmīgu īpašību. Tā nobraucamā distance spēj sasniegt pat 504 km. Balstoties uz WLTP (Pasaulē saskaņotās vieglo transportlīdzekļu testēšanas procedūras) datiem, šis jaunais sporta automašīnas modelis ir pirmais “Taycan”, kas pārvarējis 500 kilometru robežu.

    “Porsche” klajā laidis arī pirmās pilnībā elektriskās modeļu sērijas trešo virsbūves veidu “Taycan GTS Sport Turismo” formā. Šim saimes jaunpienācējam ir tāds pats sportisks siluets un ieslīpā jumtu līnija, kā “Taycan Cross Turismo”.

    “Esmu sevišķi priecīgs par to, ka mums tagad ir “Taycan” ar leģendāro GTS apzīmējumu. Mūsu klāstā tam ir atvēlēta īpaša vieta – virs “Taycan 4S” un zem “Taycan Turbo” modeļiem,” norāda “Taycan” modeļu līnijas viceprezidents Kevins Gīks.

    Akronīma GTS atšifrējums ir “Gran Turismo Sport”. Kad 1963. gadā parādījās “Porsche 904 Carrera GTS” modelis, šie trīs burti “Porsche” automobiļu cienītāju vidū ieguva nozīmīgu lomu. Tagad vācu sporta automobiļu ražotājs piedāvā atvasinājumus ar šo leģendāro burtu kombināciju katrā no “Porsche” modeļu sērijām.

    “Taycan GTS”: sportisks piedāvājums “Taycan” klāstā

    Daudzpusīgajam un sportiskajam “Taycan GTS” ir iespaidīga 440 kW (598 ZS) jauda “overboost” režīmā, kad tiek izmantota “Launch Control” funkcija. 100 km/h ātrumu šajā virsbūves variantā var sasniegt 3,7 sekundēs. Maksimālais ātrums abiem modeļiem ir 250 km/h.

    Kā jaunākās “Taycan” paaudzes pārstāvim, GTS ir sevišķi efektīva piedziņas stratēģija. Arī citi “Taycan” varianti jaunākajos modeļos ir saņēmuši šo uzlabojumu. Praktiskā izteiksmē tas pagarina nobraucamo distanci.

    Adaptīvā pneimatiskā balstiekārta, tostarp “Porsche” aktīvā piekares vadības sistēma (PASM), īpaši pielāgota GTS, lai uzlabotu laterālo dinamiku. Papildu komplektācijā pieejamā aizmugurējās ass stūrēšana arī kļuvusi vēl sportiskāka. Savukārt modificētais “Porsche” sporta skaņas elektriskais pastiprinātājs paspilgtina jaunā GTS modeļa raksturu.

    Eksterjers un interjers šajā automobilī atšķrias. Eksterjerā ir vairākas melnas vai tumšas krāsas detaļas, tostarp priekšējā bampera ieliktņi, ārējo spoguļu pamatnes un sānu logu līstes – kā tas ierasts GTS modeļos. Vairāki melnas krāsas “Race-Tex” elementi interjerā, tāpat kā standarta komplektācijā pieejamā matētā alumīnija interjera pakotne ar melnu anodētu apdari, izceļ eleganto un dinamisko vidi.

    “Taycan Sport Turismo” apvieno labāko

    “Taycan Sport Turismo” izveide nozīmē, ka tagad modeļu saimē pieejami trīs virsbūves varianti. Šis modelis paredzēts tiem, kuri vēlas līdzīgu ikdienas praktiskuma līmeni tam, kādu piedāvā “Taycan Cross Turismo”, bet kuri vienlaikus vēlas arī “Taycan” sporta sedana braukšanas veiktspēju.

    “Taycan Sport Turismo” ir tāds pats sportiskais siluets, ieslīpā jumta līnija un funkcionālais dizains, kā “Taycan Cross Turismo”. Jumta augstums aizmugurē ir par vismaz 45 mm lielāks, nekā “Taycan” sporta sedanā, bet bagāžas ietilpība zem lielā nodalījuma vāka ir vairāk nekā 1200 litru. Taču “Taycan Sport Turismo” nav bezceļa dizaina elementu.

    Panorāmas jumts ar “Sunshine Control” funkciju: caurspīdīgs vai matēts, tikai ar vienu pieskārienu

    Panorāmas jumts ar “Sunshine Control” funkciju ir pieejams “Taycan GTS” modeļa papildkomplektācijā. Elektriski regulējama šķidro kristālu plēve spēj pārvērst jumtu no caurspīdīga par matētu. Tādējādi pasažieri tiek pasargāti no saules gaismas, neaptumšojot interjeru.

    Jumts sadalīts deviņos segmentos, kurus var kontrolēt atsevišķi – šis ir pirmais šāda veida piedāvājums autoražošanas nozarē. Papildus caurspīdīgam un matētam uzstādījumam iespējams izvēlēties arī daļēji un pilnībā aptumšotu režīmu.

    “Taycan GTS” un “Taycan GTS Sport Turismo” pirmizrādi piedzīvoja Losandželosas autoizstādē, kas norisinājās no 2021. gada 19. novembra līdz 28. novembrim. Abi modeļu varianti pie automašīnu dīleriem nonāks 2022. gada pavasarī. Drīzumā būs pieejami arī papildu dzinēja varianti “Sport Turismo” modelim.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Bats
    19.12.2021 17:59

    Porsche kautrējas pateikt cik kWh tam akumulatoram ir, lai Taucans varētu nobraukt 500km? Mans minējums 160.

    Skābene
    20.12.2021 09:35

    Akumulatora ietilpība nav norādīta, bet pēc (WLTP) 24,1 – 20,3 kWh / 100 km, un (NEDC) 26,0 – 25,9 kWh / 100 km baterijas ietilpību var aptuveni aprēķināt.

    Reklāma