Web Analytics
More
    Reklāma

    Volvo kopā ar “Northvolt” investēs bateriju izpētes centra un ražotnes izveidē

    Jaunākie raksti

    Zviedru autoražotājs Volvo aktīvi strādā pie dažādiem ilgtspējas risinājumiem, cenšoties savu darbību padarīt maksimāli efektīvu un dabai draudzīgu. Volvo nupat paziņoja, ka ieguldīs 3 miljardus eiro, lai kopā ar bateriju ražotāju “Northvolt” atvērtu bateriju izpētes un attīstības centru.

    Plānots, ka Zviedrijas pilsētā Gēteborgā izvietotais centrs darbību uzsāks jau nākamgad. Tādā veidā tiks radīti vairāki simti jaunu darbavietu. Pēc centra izveides abi uzņēmumi plāno būvēt arī bateriju ražošanas rūpnīcu, kur tiks ražotas jaunākās paaudzes baterijas Volvo elektriskajiem modeļiem. Pagaidām nav izlemts, kur atradīsies rūpnīca, bet tās jau ir detaļas, kuras tiks atrisinātas tuvākajā laikā.

    Volvo prognozē, ka šajā rūpnīcā katru gadu varēs saražot baterijas ar kopējo ietilpību ap 50GWh, kas būtu pietiekami, lai ar baterijām apgādātu ap pusmiljonu mašīnu. Rūpnīcas celtniecību plānots uzsākt 2023. gadā, bet masveida ražošanai būtu jāsākas līdz 2026. gadam. Šajā rūpnīcā ražotās “Northvolt” baterijas būs īpaši pielāgotas tieši Volvo, lai sniegtu “labu sniedzamību un īsu uzlādes laiku”. Abi uzņēmumi cer, ka šādā veidā izdosies samazināt arī pašu bateriju izmaksas, jo tā ir dārgākā detaļa elektriskajās mašīnās.

    AvotsCarBuzz
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma