Web Analytics
More
    Reklāma

    DPD Latvija autoparkā ir jau 27 Volkswagen e-Crafter elektriskie transporta auto

    Jaunākie raksti

    Starptautiskais sūtījumu piegādes uzņēmums DPD Latvija, īstenojot zīmola ilgtspējas attīstības programmu, papildinājis  uzņēmuma elektrotransporta auto parku ar 10 jauniem elektrotransporta auto kurjera sūtījumu piegādēm. Šobrīd DPD Latvija elektrotransporta auto parkā ir 27 Volkswagen e-Crafter  elektriskie transporta auto, veidojot lielāko elektrotransporta auto parku Latvijā videi draudzīgu sūtījumu piegādēm. Saskaņā ar uzņēmuma ilgtspējas attīstības programmu līdz 2025.gadam, DPD Latvija plāno nodrošināt 100% emisiju neitrālu sūtījumu piegādi Rīgā un Pierīgā. Kopējās investīcijas elektrotransporta auto uzlādes infrastruktūras izveidē un 10 jaunu pilnībā ar elektrību darbināmu transporta auto iegādē ir ap 400 tūkstošiem eiro.

    DPD Latvija valdes priekšsēdētājs Jānis Grants norāda, ka, pieaugot sūtījumu apjomam, strauji aug transporta piegāžu apjoms gan uz DPD Pickup paku skapju tīklu, gan kurjera piegādēm visā Latvijā, līdz ar to videi draudzīga autoparka izveide sūtījumu piegādēm, ir viena no šā brīža prioritātēm uzņēmuma attīstībā. DPD Latvija mērķis ir primāri nodrošināt emisiju neitrālu sūtījumu piegādi pilsētvidē – Rīgā un Pierīgā, pakāpeniski to attīstot arī citviet Latvijas teritorijā.

    “Mēs kā sociāli atbildīgs uzņēmums rūpējamies par videi draudzīgu risinājumu ieviešanu ikdienās darbā un nodrošinot strauji augošo sūtījumu apjomu piegādi. Mainoties iedzīvotāju iepirkšanās paradumiem e-vidē, sūtījumu piegādes apjomi pakāpeniski aug, bet tuvojoties svētku laikam tie aug daudz straujāk. Decembra sākumā sūtījumu apjoma pieaugums DPD Latvija tīklā ir par 73%, bet tuvojoties svētkiem tas visticamāk tikai pieaugs. Lai nodrošinātu videi draudzīgāku augošo sūtījumu piegāžu apjomu, esam paplašinājuši elektrotransporta auto skaitu, izveidojot lielāko un “zaļāko” sūtījumu piegādes transporta parku Latvijā. Līdz ar to mūsu klienti var justies droši, ka sūtījumi tiks piegādāti, būtiski samazinot gaisa piesārņojumu un ietekmi uz apkārtējo vidi,  lai mēs visi varētu dzīvot zaļākā pasaulē,” skaidro Jānis Grants.

    DPD Latvija savā pamatdarbībā īsteno uzņēmuma vides ilgtspējas attīstības programmu, kas paredz videi draudzīgu un energoefektīvu risinājumu ieviešanu uzņēmuma ikdienas darbā un pakalpojumu nodrošināšanā. Šobrīd DPD Latvija elektrotransporta auto parku veido 27 Volkswagen e-Crafter pilnībā ar elektrību darbināmi, CO2 bezemisiju komercauto, kas īpaši piemēroti kurjeru, eksprespiegādes un sūtījumu piegādes veikšanai. Pateicoties nulles CO2 izmešu apjomam un “zaļās enerģijas” resursiem uzlādes laikā, DPD Latvija jau šobrīd spēj nodrošināt emisiju neitrālu sūtījumu piegādi Rīgā un Pierīgā, maksimāli samazinot sūtījumu piegādes procesā radīto gaisa piesārņojumu.

    Lai nodrošinātu augošo sūtījumu apjomu apstrādi un savlaicīgu piegādi, DPD Latvija īsteno pēdējo gadu laikā vērienīgāko uzņēmuma investīciju projektu pakāpeniskā DPD Latvija tīkla infrastruktūras paplašināšanā un modernizācijā. Šobrīd DPD Latvija nodrošina sūtījumu piegādi caur 210 pašapkalpošanās DPD Pickup paku skapjiem visā Latvijā, bet saskaņošanas procesā vēl ir 41 jauna paku skapja uzstādīšana – gan vietās, kur jau ir pieejami DPD Latvija pakalpojumi, gan jaunās teritorijās. Papildus tam tiek veikta arī esošo DPD Pickup paku skapju paplašināšana ar papildus sūtījumu nodalījumiem vietās, kur šobrīd tiek pārsniegta esošo paku skapju kapacitāte.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Opis
    15.12.2021 09:41

    Atveda man paciņu. Aprunājos ar darbinieku, cik tad varot nobraukt -15 grādos ar šādu aparātu. Šis nospļāvās un pateica, ka 50km. :)

    KKTK
    15.12.2021 10:40
    Reply to  Opis

    Tāpēc jau jāsūta uz paku skapi. Tur tas vājais aparāts vienā braucienā atvedīs 20 apakas, bet pēdējos 2km tu līdz paku skapim vari noiet ar kājām tik pastaigājoties vien.

    Skābene
    16.12.2021 13:14
    Reply to  KKTK

    Skapis ne visām precēm būs piemērot! Tur tomēr āra temperatūras.

    Oskars Pūris
    16.12.2021 18:17
    Reply to  Opis

    Mans kurjers vēl pie tam bija pilnīgi pārsalis, jo nevarot “pečku” slēgt iekšā lai nenosēdinātu akumulatorus. Un netīrītajos, piesnigušajos pagalmos nevar izbuksēt – dod gāzi bet autiņš gurst un nekust uz priekšu! Nomocījies čalis bija …

    Reklāma