Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla mašīnās iespējams spēlēt videospēles, auto atrodoties kustībā

    Jaunākie raksti

    Tesla ar kārtējo programmas atjauninājumu sniegusi iespēju spēlēt videospēles mašīnas multimediju sistēmas ekrānā, kamēr auto ir kustībā. Tas raisījis bažas par vadītāja uzmanības novēršanu un drošības riskiem. Iepriekš videospēles mašīnas ekrānā varēja spēlēt, kad auto stāvēja uz vietas.

    Medijs The Verge ar praktisku izmēģinājumu Tesla Model 3 noskaidroja, ka Sky Force ReloadedSolitaire, un The Battle of Polytopia ir iespējams spēlēt ekrānā, mašīnai braucot. Vispirms tiek pieprasīts apliecināt, ka spēlētājs nesēž pie stūres, taču mēs visi labi zinām, ka šādi paziņojumi ekrānā nav itin nekāds šķērslis. Nospied vienu pogu un spēlē vesels, pat ja esi pie stūres.

    Atsevišķas lietotnes jau iepriekš varēja lietot braukšanas laikā, piemēram, zīmēšanas vai karaoke lietotni, taču vadītājs tika brīdināts neiesaistīties. Kāds “Model 3” lietotājs tiešī šī iemesla dēļ iesniedzis sūdzību ASV Nacionālajā satiksmes drošības administrācijā (NHTSA). Iestādes pārstāvis ziņu aģentūra Reuters pastāstīja, ka šis jautājums tiek pārrunāts ar Tesla. “Negadījumi, kurus izraisa uzmanības novēršana, šādā situācijā ir vērā ņemams risks. Īpaši tas attiecas uz mašīnām, kas ērtības labad aprīkotas ar dažādiem ekrāniem. Mēs esam informēti par īpašnieku bažām un šo jautājumu apspriežam ar ražotāju,” pastāstīja NHTSA amatpersona.

    Tesla ir ļoti gara vēsture ar savdabīgu pieeju drošības jautājumiem – uzņēmuma adaptīvās kruīza kontroles un piestūrēšanas sistēma nosaukta par “Full Self-Driving”, lai gan auto nebūt nespēj braukt pilnībā pats. Arī Autopilot sistēma nonāca uzmanības centrā pēc tam, kad vismaz ducis Tesla mašīnu ietriecās ceļmalā stāvošos glābēju transportlīdzekļos. Šo sistēmu nosaukumi arī atzīti par maldinošiem, cilvēkiem pārprotot sistēmas spējas, ņemot vērā nosaukumu. Tāpat Tesla bijušas problēmas, jo šīs sistēmas ir gaužām vienkārši apmānīt, kādā video vadītājam pat ielienot aizmugurējā sēdeklī nosnausties, kamēr pie stūres neviena nav.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Zigfrīds
    10.12.2021 12:15

    Nav ko satraukties,tāpat arī ir iespējams spēlēt spēles tavā telefonā atrodoties jebkurā citā auto..ja tev pašam ir nepietiekama spriestspēja,nav ko vainot citus.

    Reklāma