Web Analytics
More
    Reklāma

    LMT tīklā darbojas jau 100 5G bāzes stacijas

    Jaunākie raksti

    Latvijas mobilo sakaru operators un tehnoloģiju inovāciju uzņēmums LMT decembra sākumā uzstādījis 100. 5G bāzes staciju, kas atrodas Kurzemē, Saldū. Tagad šī tehnoloģija pieejama visos Latvijas reģionos, paverot jaunas 5G sniegtās iespējas arvien plašākam privātpersonu un uzņēmēju lokam.

    “Mērķtiecīga 5G tīkla izbūve visos Latvijas reģionos ir būtisks solis, lai ne tikai nodrošinātu kvalitatīvus un pieaugošajiem datu pārraides apjomiem atbilstošus pakalpojumus, bet arī veicinātu uzņēmējdarbības un nozaru attīstību Latvijas reģionos. 5G nākotnē būs viens no galvenajiem tautsaimniecības attīstības dzinējspēkiem. Tas paver iespējas, kas ļauj uzņēmumiem visdažādākajās nozarēs ieviest ikdienas darbībā automatizētus risinājumus, uzlabot efektivitāti un taupīt resursus, un līdz ar 5G datu pārraides tīkla pieejamības paplašināšanu tieši varam veicināt Latvijas ekonomikas izaugsmi,” norāda LMT prezidents Juris Binde.

    LMT biznesa klientiem un privātpersonām plašākais 5G pārklājums ir pieejams gan rūteros, gan jaunākajos dažādu ražotāju viedtālruņos un viedierīcēs, kas ļauj izmantot visas 5G priekšrocības. Kā liecina LMT novērojumi, visaktīvākie 5G tīkla lietotāji ir Siguldā, Ādažos, Medenciemā, Dārziņos, Ventspilī, Jaunikšķilē un Jelgavā.

    Jau ziņots, ka LMT kopā ar tehnoloģiju uzņēmumu “MikroTik” radījis 5G rūteri, kas ļauj lejupielādēt datus ar vēl nebijušu jaudu, nodrošinot lietotājiem labāku pakalpojuma lietošanas pieredzi arī lielākās noslodzes stundās un ļaujot izbaudīt ātrāku internetu, video straumēšanu vairākās iekārtās vienlaicīgi utt. Pirmie LMT klienti – Ādažu iedzīvotāji – 5G internetu un jaunākās paaudzes rūteri mājās uzsāka lietot jau šī gada pavasarī.

    Par vietām, kur pieejams 5G internets, iespējams pārliecināties LMT kartē: https://karte.lmt.lv/#5G.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Raivis Terinks
    08.12.2021 14:35

    Viss tas ir skaisti, bet operatori varētu kaut kā padomāt par 5G stabilitāti. Šobrīd 5G stabili darbojas labākajā gadījumā tiešas redzamības zonā no bāzes stacijas, un ļoti nelielā attālumā. Signāla stiprumu, gan tīkla ātrumu negatīvi ietkemē lietus, sniegs, koku lapas, un iespējams pat mēnessfāzes (kas zina, laikam jau nočipoto-vakcinēto cilvēku daudzums ap bāzes staciju 😃 ) Ir brīži, kad 4G ir ātrāks par 5G. Un augšuplādē tur faktiski nav vispār atšķirība. Visādā ziņā, pašlaik pakalpojums ir diezgan nestabils.

    Egils m
    08.12.2021 18:10
    Reply to  Raivis Terinks

    Neuztraucies, operatori par to padomās. 5G tikai sāk izvērst, tāpēc nāks jaunas atziņas un uzlabojumi.

    Browser info
    09.12.2021 08:04
    Reply to  Egils m

    Tā jau ir

    Elektriķis
    09.12.2021 08:35
    Reply to  Raivis Terinks

    Izsolīšot zemās frekvences, tad tas strādās tālāk un stabilāk.

    Eggy Mega
    09.12.2021 10:11
    Reply to  Elektriķis

    Prasās arī pēc īsā kursa fizikā. Spriežot pēc tā, ko @raivis terinks raksta, šīs sakarības cilvēks nezin 😉

    KKTK
    09.12.2021 12:26
    Reply to  Raivis Terinks

    Tu iesaki operatoriem, kaut ko padomāt, lai cīnītos ar fizikas likumiem? :D

    Reklāma