Web Analytics
More
    Reklāma

    Dīzs varētu palikt Volkswagen koncerna vadītāja amatā, taču viņa pilnvaras samazināsies

    Jaunākie raksti

    Volkswagen koncerna vadītājam Herbertam Dīzam pēdējo mēnešu laikā bijis daudz problēmu ar uzņēmuma darbinieku arodbiedrību. Ik pa brīdim izskanēja runas, ka Dīza dienas pie autokoncerna stūres ir skaitītas, taču, kā vēsta ziņu aģentūra Reuters, abas puses pamazām tuvojas kompromisam, risinot savas nesaskaņas.

    Kā ziņo vairāki situācijai pietuvināti avoti, abas puses iesaistījušās ilgā diskusijā, kuru vadījis Volkswagen uzraudzības padomes vadītājs Hanss Dīters Pečs. Rezultāts sarunām bijis tāds, ka Dīzs varēs saglabāt savu posteni, taču viņa vara samazināsies. “Viss liecina, ka strīds tiks atrisināts un Dīzs paliks savā amatā.”

    Reklāma

    Tiek vēstīts, ka Dīzs turpmāk koncentrēsies strātēģijas izstrādei, savukārt Volkswagen zīmola vadītājs Ralfs Brandsteters kļūs par valdes locekli. Vācu mediji arī ziņo, ka Brandsteters pārņems atbildību par Volkswagen koncerna “masu” zīmoliem, proti, pašu Volkswagen, kā arī Škoda un Seat.

    Arodbiedrības pārstāvjiem ir vērā ņemama teikšana, kā norit procesi Volkswagen, jo viņi sastāda pusi no autokoncerna valdes locekļiem. Dīza problēmas sākās pēc tam, kad viņš septembrī pieļāva iespēju atlaist aptuveni 30 tūkstošus darbinieku. Tāpat viņš uzsvēris, ka ražošanai jākļūst efektīvākai, lai konkurētu ar jaunajiem elektroauto ražotājiem, vienlaikus steidzinot Volkswagen pāriet tikai uz elektroauto.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma