Web Analytics
More
    Reklāma

    Rīgas pašvaldība atbalstīs “SimpleCharge” elektroauto uzlādes staciju testēšanu Ķīpsalā

    Jaunākie raksti

    Noslēdzoties projektu konkursam, Rīgas valstspilsētas pašvaldības programmas “Atbalsts tehnoloģiju uzstādīšanai Viedpilsētas tehnoloģiju pilotteritorijās” līdzfinansējumu inovatīvu tehnoloģiju uzstādīšanai un izmēģināšanai Ķīpsalā saņems SIA “SimpleCharge”  risinājums ielu apgaismojuma stabu izmantošanai elektrisko transportlīdzekļu uzlādei.

    “SimpleCharge” ir radījis viegli instalējamas elektrisko auto uzlādes stacijas izmantošanai pie pilsētas apgaismojuma stabiem. Tas atvieglo gan uzlādes staciju uzstādīšanu, gan paverot lielu uzlādes tīkla potenciālu, it īpaši daudzīvokļu namu rajonos. Biznesa ideja ir ieguvusi atzinību 2021. gada “VEFRESH” Pilsētas mobilitātes hakatonā “Urban Mobility Hackathon”. Šobrīd pirmais prototips jau ir uzstādīts Rīgā, Apes ielā. 2022. gadā “SimpleCharge” plāno piesaistīt finansējumu papildu uzlādes staciju izstrādei,  gan uzlabojot to uzbūvi un integrāciju apgaismojuma laternās, gan labāk sagatavojot tehniskos risinājumus ražošanas uzsākšanai.

    Rīgas pašvaldības finansējums EUR 3345 apmērā uzņēmējam tiks piešķirts četru uzlādes staciju montāžai uz izmēģinājumu periodu un arī demontāžai Ķīpsalā pie Rīgas Tehniskās universitātes Elektrotehnikas un vides inženierzinātņu fakultātes ēkas Āzenes ielā 12.

    “Mūsu mērķis bija sniegt atbalstu perspektīviem risinājumiem un tehnoloģijām, kas nākotnē varētu būt gūt praktisku pielietojumu galvaspilsētā un kļūt par eksportspējīgu preci vai pakalpojumu, tāpēc būtiska ir pieteikumu kvalitāte. Ņemot vērā, ka nozīmīgs elektrisko automašīnu tīkla attīstības izaicinājums ir uzlādes staciju pieejamība daudzīvokļu namu rajonos, “SimpleCharge” komanda ir atradusi perspektīvu risinājumu, kas izmanto jau eksistējošu pilsētas infrastruktūru,” skaidro Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāja Inese Andersone.

    Programmas mērķis ir sekmēt ērtāku Rīgas valstspilsētas pašvaldības pakalpojumu pieejamību un pilnvērtīgāku jauno tehnoloģiju potenciāla izmantošanu pilsētas ekonomikas izaugsmei, veicinot viedpilsētas tehnoloģiju izvietošanu pilsētvidē. Pašvaldības atbalstam īpaši tika aicināti pieteikties inovatīvi, zināšanās un tehnoloģijās balstīti uzņēmumi, kam nepieciešams atbalsts, lai testētu jau izstrādātus tehnoloģiju prototipus pilsētvidē vai iegūtu datus pašvaldības noteiktajās viedpilsētas tehnoloģiju pilotteritorijās – VEF apkaimē, Torņakalnā, Ķīpsalā. Pieteikumus vērtēja Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta izveidotā atbalsta programmas līdzfinansējuma piešķiršanas komisija, kuru vada I. Andersone. Tās sastāvā ir arī departamenta direktore Ilze Purmale, vadošie speciālisti un no Rīgas domes pieaicinātie eksperti.

    Programmā var tikt segtas izmaksas, kas saistītas ar projektēšanas un tehniskās dokumentācijas saskaņošanu ar Rīgas domes atbildīgajām struktūrvienībām un kapitālsabiedrībām un citām institūcijām, ar tehnoloģijas vai prototipa uzstādīšanu, nomas maksu par inženiertehniskā objekta izmantošanu un patērēto resursu, piemēram, elektroenerģijas, izmaksas. Tāpat tiek segtas izmaksas par uzstādītās tehnoloģijas vai prototipa demontāžu pēc noslēgtajā atbalsta līgumā noteiktā ekspluatācijas perioda beigām. Maksimālais līdzfinansējums atbalstāmajai aktivitātei ir 10 000 EUR. Papildu informācija un programmas nolikums pieejams šeit.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    07.12.2021 11:54

    Ideja ir laba un pareiza. Jautājums – kā šo savienot ar mūsu PSRS laikā celtajiem mikrorajoniem un tur esošo auto parkošanas haosu. Lai kaut vai vakarā ar elektrisko auto tiktu atpakaļ pie “sava” staba.

    Elektrobuss
    07.12.2021 13:42
    Reply to  Krotow

    Tu taču zini, ka nevar iedzīvotāji gaidīt pilnīgi visu gatavu. Jābūt vēmei un gatavībai pirkt vai nomāt zemi apkārt mājai, lai ierīkotu stāvvietas skujiņā nevis paralēli ietvei (tupo vairāk stāvvietu) uz kuras ar pašvaldības atbalstu (bet ne jau 100%) pievilktu vadus, ielaistu stabiņos utt. Un ja to neapmaksā paši īpašnieki, tad saprotams, ka to darīs komersants kas to elektrību pārdos jau ar savu peļņu. Nu kaut kā tā….komunismu cēlām, bet tagad dzīvojam tirgus ekonomikā.

    kaspis
    07.12.2021 21:59

    vai nav nelieši!!! esu jau sen biju to izgudrojis! pieslēgties pie apgaismes staba ir vērts arī priekš daudziem citiem mērķiem, ne tikai lādēt EV

    Reklāma